Στον Έβρο για κυνήγι θηραμάτων (ίσως και… προπονητών) ο Χρήστος Πανόπουλος!

 

Είναι γνωστό ότι ο Χρήστος Πανόπουλος όταν πρόκειται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, πάει για… κυνήγι. Είναι η αγαπημένη του ασχολία, εκεί που γίνεται ένα με την φύση και συνήθως, απερίσπαστος από άλλα ζητήματα, δεν περιορίζεται μόνο στην αναζήτηση λαγών και μπεκατσών αλλά κατασταλάζει και στο τι πρέπει να κάνει και τι όχι στα σημαντικά ζητήματα των επιχειρήσεών του.

Η απώλεια της αντιπροσωπίας της Skoda σίγουρα τον έχει επηρεάσει, αλλά του έχει απελευθερώσει και χρόνο για να ασχοληθεί περισσότερες ώρες με το κυνήγι και το άλλο πάθος του, την ομάδα της Ξάνθης. Έτσι λοιπόν, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι την Πέμπτη, μια μέρα εργάσιμη που η λογική θα ήθελε να βρίσκεται στην έδρα της Βιαμάρ στην Αθήνα, ο Πανόπουλος είχε έρθει Έβρο και είχε πάει για κυνήγι.

Ωστόσο αν συνδυαστούν αυτά τα δεδομένα με το γεγονός ότι υπάρχει επάνω στο τραπέζι μυθική πρόταση από την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας για τον ρουμάνο προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν αποκλείεται το κυνήγι στο οποίο πήγε από το πρωί στο Δέλτα του Έβρου να ήταν η… αγχολυτική εκείνη κίνηση που θα του έλυνε τον μεγάλο γρίφο που έχει δημιουργηθεί στο θέμα προπονητής.

Από τη μία τα χρήματα είναι πολλά, πάρα πολλά. Λέγεται κάτι για 4,5 εκατ ευρώ για δύο χρόνια. Και τα μισά να είναι, πάλι πολλά είναι. Από την άλλη υπάρχει εκπεφρασμένη δήλωση Λουτσέσκου ότι το αργότερο ως το τέλος της σεζόν θα φύγει από την Ξάνθη. Τρίτον, η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι αυτήν την στιγμή δίνει μεγάλη αποζημίωση και στην ομάδα της Ξάνθης, αφού οι άραβες έχουν σκοπό να χρυσώσουν τον Πανόπουλο για να επιτρέψει χωρίς λοιπά παρατράγουδα το σπάσιμο του συμβολαίου.

Σε αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι η Ξάνθη δεν έχει ξεκινήσει και ιδανικά το πρωτάθλημα, έχοντας μόλις δυο βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, κοινώς ευρισκόμενη σε θέση κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και με το πρόγραμμα που ακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αρχής γενομένης σε δέκα μέρες με τον εκτός έδρας αγώνα στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Αν τα συνυπολογίσει κανείς όλα αυτά στην ζυγαριά, θα καταλάβει ότι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει στην παρούσα φάση το να φύγει ο Λουτσέσκου παρά το να μείνει. Ωστόσο ο Πανόπουλος ξέρει ότι μια πιθανή αναταραχή στην ομάδα μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις που ίσως προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Για αυτό και δεν θα πει το «ναι» στο συναινετικό διαζύγιο με τον Λουτσέσκου χωρίς να έχει εξασφαλίσει την διάδοχη κατάσταση.

Για αυτό, όπως προαναφέραμε, εκτός από λαγούς και μπεκάτσες, ο Πανόπουλος είναι πιθανό να κυνηγά αυτήν την περίοδο και προπονητές. Δεδομένου ότι αυτό το κυνήγι πραγματοποιείται στον Έβρο, ήδη κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρίσκεται ψηλά στην λίστα. Και είναι αλήθεια ότι γνωρίζει πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν στην Ξάνθη και δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής.

Ωστόσο ακριβώς για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν και ορισμένα αγκάθια. Λέγεται ότι ο Μαρίνος μεταξύ άλλων έφυγε γιατί δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με ισχυρό παράγοντα που παραμένει στην ομάδα. Εκτός των άλλων, όταν έφυγε, είχε πει ότι το έκανε γιατί ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και αποδείχθηκε ότι αυτή η πρόκληση ήταν ο… Πλατανιάς, κάτι που σίγουρα δεν άρεσε στον ιδιοκτήτη της Ξάνθης.

Έτσι, η περίπτωση Ουζουνίδη, για τον οποίο υπενθυμίζεται ότι έχουν δείξει επίσημα ή παρασκηνιακά ενδιαφέρον τόσον ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, δείχνει να είναι δύσκολη. Αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την διάθεση και την έμπνευση που θα έχει στο κυνήγι του ο Πανόπουλος, αρχικά σε σχέση με το μέλλον του Λουτσέκου και ακολούθως αναφορικά με την ενδεχόμενη αναζήτηση διαδόχου του…