ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α’ Κατηγορίας Αγ. Θεόδωροι – Κόσμιο που κρίθηκε στο 90′

 

Με μεγάλη ανατροπή η ομάδα του ΠΑΟΚ Κοσμίου πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων, στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α’ Κατηγορίας με τον Σπάρτακο, που θεωρούνταν το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής και διεξήχθη παρουσία 50 περίπου φιλάθλων.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μέτριο με λιγοστές καλές ευκαιρίες και τους γηπεδούχους του Νίκου Μπαχαρίδη να καταφέρνουν να προηγηθούν γρηγορα και τους ενισχυμένους φιλοξενούμενους του Γιώργου Δίγκα να μην μπορούν να απειλήσουν την καλοστημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Στην επανάληψη ωστόσο, με νέες οδηγίες, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν δυνατά, γρήγορα κατάφεραν να ισοφαρίσουν ενώ έχοντας στο τέλος έναν επιθετικό μονόλογοκαι δείχνοντας αποφασισμένοι για τη νίκη, κατάφεραν να την πάρουν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6′ όταν με μπαλιά του Κατσαρού ο Γκέκας με πλασε έγραψε το 1-0. Στο 20′ μια κεφαλια του Παπαρούνα πέρασε αουτ, στο 38′ ένα φαουλ του Μιχαλακελη το ίδιο και στο 41′ χάθηκε η πιο μεγαλη ευκαιρια με τον Κατσαρο να ειναι απεναντι απο τον Μπουτσακτση, όμως το σουτ του πέρασε αουτ.

Στο 47′ ο Ερκαν είχε ατομικη προσπαθεια και καλο σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κουτσουκανιδη και μπλοκαρε σωτηρια ο Τσικακης. Στο 50′ ηρθε η ισοφαριση οταν ο Φλεγγας αμαρκαριστος με γωνιακο γυριστο σουτ εφερε το σκορ στα ισα. Στο 62′ και 64′ ο Παπαρουνας έχασε καλες ευκαιριες όπως και στο 66′ ο Μιχαλακελης που έκανε την ατομικη προσπαθεια και ένα αδύναμο σουτ που μπλοκαρε ο Τσικακης.

Στο 72′ ο Κυπριτογλου έπιασε το σουτ αλλά έδιωξε ο τερματοφυλακας και εξ επαφης έπιασε το σουτ ο Ταμαμης,. αλλά  εδιωξε σωτηρια ο Τσικακης. Στο 74′ το φαουλ του Ξενακη στο γάμα απέκρουσε θαυμάσια σε κορνερ ο Τσικακης. Τέλος, στο 90′ είχαμε σεντρα του Τσαγκαλιδη, ο Παπαρουνας έπιασε το σουτ και διαμόρφωσε το τελικο 1-2.

Διαιτητης της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Γκρανας με βοηθούς τους Δημητριαδη και Καρακασιδη.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Τσικακης, Πασαλιδης, Κογιος, Κουτσουκανιδης,  Σεφερης. Παλπανης (46′ Φιλων), Χαρταλαμης, Κατσαρος, Καπετανος, Πασχαλιδης, Γκεκας (82′ Κωνσταντοπουλος).

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ: Μπουτσακτση, Τσαγκαλιδης, Ζουμπιαδης, Λεβεντελης (52′ Ξενακης), Ταμαμης, Κυπριτογλου, Μιχαλακελης, Γιαπρακτσης, Ερκαν, Φλεγγας, Παπαρούνας