Βασικοί Σιώπης και Ορφανίδης στην τρίτη νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro U21

 

Την τρίτη της νίκη στα προκριματικά του Euro U21 πανηγύρισε η Εθνική Ελπίδων του Αντώνη Νικοπολίδη, που επικράτησε της Αλβανίας με 2-1 στην αναμέτρηση που έγινε στο Περιστέρι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με το οποίο αγωνίστηκαν ως βασικοί ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης και ο Ξανθιώτης Πέτρος Ορφανίδης, ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο οι Αλβανοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη φάση που έκαναν στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ο Λατίφι, στο 22′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα δίνοντας το προβάδισμα στην χώρα του. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η Αλβανία εξαφανίστηκε από το γήπεδο, με το συγκρότημα του Αντώνη Νικοπολίδη να φτάνει στην ισοφάριση στο 44′.

Ο Σκάλα, αποβλήθηκε για το πέναλτι που έκανε, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ιωαννίδης που από τα 11 βήματα έγραψε το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι Ελπίδες που έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω, πίεσαν ακόμα περισσότερο ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο.

Στο 85′, ο Τζανετόπουλος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπάρε και αποβλήθηκε, με την αριθμητική ισορροπία να επιστρέφει. Τελικά στο 90′ η Ελλάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη, όταν ο Τσιλιανίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσιλιανίδης αντικατέστησε στο 36′ τον Σιώπη. Στο 63′ ο Ορφανίδης αντικαταστάθηκε από τον Κουλούρη.