Η αποκρυπτογράφηση της δήλωσης Καραολάνη για την επόμενη μέρα στον Πανθρακικό

Πρώτο θέμα συζήτησης έγινε στα καφενεία της Κομοτηνής το απόγευμα της Τρίτης η δήλωση του μεγαλομετόχου του Πανθρακικού Τάσου Καραολάνη, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο δύο μηνών αφωνίας.

Παράλληλα με τους αγώνες του Euro 2016, οι φίλαθλοι σχολίαζαν αυτήν την παρέμβαση και επιχειρούσαν να την ερμηνεύσουν. Ως γνωστόν ο Τάσος Καραολάνης ανακοίνωσε τον νέο προπονητή, έκανε λόγο για λάθη και παθήματα που όμως έγιναν μάθημα στην διοίκηση και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει στα δύσκολα την ομάδα, κλείνοντας την δήλωσή του με στίχους από τον ύμνο της (θυμηθείτε την δήλωση με ένα κλικ ΕΔΩ).

Καταρχήν, ένα πρώτο σχόλιο που έκαναν αρκετοί είναι ότι με την δήλωση δεν ξεκαθαρίστηκε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα. Δεδομένου ότι την Πέμπτη επικυρώνεται η βαθμολογία, φαντάζει απίθανο αυτή να είναι η Super League, ωστόσο υπάρχει μια φημολογία στην Κομοτηνή που ήθελε τον Πανθρακικό να υποβιβάζεται οικειοθελώς στην Γ’ Εθνική για να καθαρίσει με τα χρέη του. Η φράση του μεγαλομετόχου ότι στόχος είναι πλέον «να διασφαλίσουμε το μέλλον της ομάδας μας και να καταστήσουμε εφικτή την παρουσία της στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου», ερμηνεύτηκε από ορισμένους ότι αφήνει ανοιχτό παράθυρο για μη συμμετοχή την προσεχή περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες, δηλαδή την Super και την Football League.

Κυρίως, οι περισσότεροι στάθηκαν στο πολύ προσεκτικό αυτής της δήλωσης. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι στόχος είναι η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια της Super League. Ο στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση και να καταστεί εφικτή η παρουσία της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, άρα ακόμα και στην Football League. Η προσεκτική δήλωση δείχνει την αγωνία ενός προσώπου που χρόνια τώρα βάζει τα χρήματά του για το καλό αυτής της ομάδας, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους που απέχουν από τα μεγαλεπίβολα περί «εξόδου στην Ευρώπη» που ακούγονταν μέχρι και πριν 14-15 μήνες από επίσημα χείλη της ΠΑΕ Πανθρακικός. Επίσης, ο Τάσος Καραολάνης βγαίνει μπροστά κάνοντας αυτοκριτική, που άλλοι στην ομάδα είναι αλήθεια ότι απέφευγαν επιμελώς να κάνουν μεταθέτοντας τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από τους εαυτούς τους, και κάνει κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια.

Είναι αλήθεια ότι από το σύνολο των προσώπων που έχουν εμπλακεί με την διοίκηση της ομάδας, ο Καραολάνης είναι ο άνθρωπος που χαίρει της μεγαλύτερης εκτίμησης από τον κόσμο της ομάδας, που φέτος γύρισε την πλάτη στον σύλλογο με πρώτους τους οργανωμένους των Ultras που απείχαν επιδεικτικά από την Θύρα 2. Για αυτό προφανώς και προτιμήθηκε να βγει αυτός μπροστά με αυτήν την δήλωση, μόνος, χωρίς να συνοδεύεται από κάποια αντίστοιχη του προέδρου της ομάδας Δημήτρη Τζελέπη. Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις τους, ωστόσο και οι δύο τονίζουν ότι εργάζονται νυχθημερόν για το καλό της ομάδας. Είναι γεγονός πλέον ότι ο μεγαλομέτοχος έχει αποφασίσει στα σημαντικά ζητήματα να βγαίνει ο ίδιος μπροστά, να λαμβάνει αποφάσεις και να εκτίθεται στα μέσα ενημέρωσης, κάτι που δεν ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει παραγκωνιστεί ο ρόλος του Τζελέπη.

Αυτή είναι άλλωστε και η σημειολογία της φωτογραφίας που δημοσιοποίησε η ΠΑΕ Πανθρακικός με τον νέο προπονητή. Με φόντο την εξέδρα των επισήμων και την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, αριστερά του είναι ο Τάσος Καραολάνης και δεξιά του είναι ο πρόεδρος Δημήτρης Τζελέπης, μια φωτογραφία που προφανώς δημοσιοποιήθηκε για να προλάβει περίεργες ερμηνείες που θα συνεπαγόταν η δημοσιοποίηση της δήλωσης του Τάσου Καραολάνη. Πολλοί λένε ότι ενδεχομένως ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού να ήθελε να αποχωρήσει και να παραδώσει την ομάδα αλλού, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Ή αν ισχύει, δεν βρέθηκε ακόμα ο κατάλληλος αγοραστής για να παραχωρηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Άλλωστε κάτι τέτοιο θέλει να κάνει κατά δήλωσή του και ο Χρήστος Πανόπουλος με την Ξάνθη, αλλά αν και «μανούλα» σε τέτοιων ειδών deals, περνούν τα χρόνια και… ακόμα ψάχνει…