Πολυνίκης με δύο κύπελλα και 51 μετάλλια για τον ΟΦΘΑ στους Ιωνικούς Αγώνες του Βόλου (+photos)

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η Διασυλλογική διοργάνωση “Ιωνικοί Αγώνες 2016” Προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-12 ετών) με τη συμμετοχή 450 περίπου κολυμβητών και κολυμβητριών και 28 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

oftha-volosΤο επίπεδο των αγώνων, όπως κάθε χρόνο στους συγκεκριμένους αγώνες, ήταν πολύ υψηλό. Η ομάδα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ) αγωνιζόμενη με 38 κολυμβητές/τριες, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και αναδείχθηκε πολυνίκης ομάδα στις δύο από τις 3 ειδικές κατηγορίες: πολυνίκης σύλλογος στην κατηγορία των αγοριών με 14 χρυσά, 11 ασημένια και 9 χάλκινα μετάλλια, πολυνίκης σύλλογος στο σύνολο με 22 χρυσά, 15 ασημένια, 14 χάλκινα και 51 μετάλλια στο σύνολο ενώ στην κατηγορία των κοριτσιών κατέλαβε τη 2η θέση με 8 χρυσά, 4 ασημένια, 5 χάλκινα μετάλλια (μόλις 3 χρυσά διαφορά από την πρώτη ομάδα της Νίκη Βόλου).

oftha-gefyraΈτσι λοιπόν για πρώτη φορά στην κολυμβητική ιστορία της Αλεξανδρούπολης σύλλογος επέστρεψε έχοντας στις αποσκευές του 2 από τα 3 κύπελλα των αγώνων! Στα στατιστικά της ομάδας και των αγώνων:

Πραγματοποιήθηκαν 14 νέα ρεκόρ ομάδας από τους Πεχλιβανίδη Γιώργο (2), Διαμαντάκη Θεοφάνη (1), Αλεξάκη Γιώργο (2), Διαμαντάκη Απόστολο (2), Στασινόπουλο Μανώλη (1), Παλακίδου Σοφία (2), Δραμαλίδου Σταυρίλια (1), Στούρα Όλγα (3).

Πραγματοποιήθηκαν 59 ατομικά ρεκόρ από τις συνολικά 94 κούρσες των μικρών κολυμβητών.

ofthra-volta13 κολυμβητές κέρδισαν το έπαθλο της ατομικής βελτίωσης, κάνοντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν.

Στην άτυπη ανάδειξη του καλύτερου κολυμβητή των αγώνων και πάλι ο ΟΦΘΑ ήταν παρών με τον 12χρονο πόστολο Διαμαντάκη να κερδίζει τις εντυπώσεις με την επίδοσή του 10’02”30 στα 800 μ. ελεύθερο.

«Η διοίκηση του ΟΦΘΑ ευχαριστεί όλους τους γονείς της ομάδας που έδωσαν πραγματικά δυναμικό παρών ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των κολυμβητών, του προπονητή και της ομάδας, κάνοντας το κολυμβητήριο του Βόλου να μοιάζει δικό μας», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση!