Μπαράζ ανόδου: Όσα έγιναν στο θρακιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕ Διδυμοτείχου και Δόξα Προσκυνητών

Ένα όμορφο ματς χωρίς άγχος, αφού όλα κρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική, παίχτηκε στο Δημοτικό γήπεδο Διδυμοτείχου, με την γηπεδούχο ΑΕΔ να επικρατεί της Δόξας Προσκυνητών με 3-2.

Οι γηπεδούχοι της ΑΕΔ που τερμάτισαν ωστόσο στην τελευταία θέση με οχτώ βαθμούς παρά την νίκη τους, ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από την Δόξα Προσκυνητών που τερμάτισε στην πρώτη θέση με εννιά βαθμούς παίρνοντας την ανοδο στην Γ’ εθνική και έκλεισαν την χρονιά με χαμόγελα αν και τους έμεινε το παράπονο ότι θα μπορούσαν να βρεθούν αυτοί στην θέση των φιλοξενούμενων αν κρατούσαν την νίκη στην Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ΑΕΔ μπήκε δυνατα έχασε στο 5′ ευκαιρία με τον σκόρερ της τον Γιαννόπουλο σε σέντρα του Καραγιάννη και προηγήθηκε στο 9′ όταν σε λάθος γύρισμα του Μαδούρα προς τον τερματοφύλακα Βλαδημιρίδη ο αρχηγός Γιαννόπουλος έκλεψε την μπάλα και άνοιξε το σκορ. Στο 11′ ο Βασκος έχασε καλή ευκαιρία για την Δόξα να ισοφαρίσει αλλα ο Αθανασούλας αντέδρασε σωστά, ωστόσο στο 32′ δεν έκανε το ίδιο λαθος και βρήκε στόχο ισοφαρίζοντας σε 1-1 με πλασέ. Στο 41′ όμως η ΑΕΔ αντέδρασε γρήγορα και πάλι με το Γιαννόπουλο με πλασε σε σέντρα του Ιντζέ πέτυχε το 2-1 που ηταν και αποτέλεσμα ημιχρονου.

Στο δευτερο μερος η ΑΕΔ μπήκε και πάλι δυνατα έχασε μεγαλη ευκαιρία στο 46′ με τον Πετρόπουλο αλλα απέκρουσε ο Βλαδιμηρίδης και στο 50΄τριπλασιάζει τα τέρματά της με τον Ασπίωτη που εκμεταλλέυτηκε την απόκρουση του πορτιέρο της Δόξας σε σουτ του Γιαννόπουλου και από κοντά πέτυχε το 3-1. Καπου εκεί φανηκε ότι κρίθηκε το παιχνίδι με τις δυο ομαδες να χανουν καποιες ευκαιρίες με του Ασπιωτη και Πετρόπουλο στο 57 και 67′ για τους γηπεδούχους και με τον Βασιλακάκη για τους φιλοξενούμενους στο 61′ και στο 70′. Ώστόσο στο 74′ μίλησε και πάλι η κλάση του Χρήστου Βάσκου που πέτυχε το έβδομό του τέρμα σε εξι παιχνίδια, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Μιχαλακέλη με κεφαλιά διαμόρωσε το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Παρασχούδης): Αθανάσουλας, Κοτζά (69΄Χριστακίεφ), Ασπιώτης (78΄Πατιαλάκας), Τζανετάκος, Γεωργούλας, Πετρόπουλος, Καραγιάννης, Γκατσιούδης, Παπούδης, Γιαννόπουλος (86΄Αντίκογλου), Ιντζές

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Βλαδημηρίδης, Ραμαντάνης (73΄Τσιμάκας), Μόσχος, Μαδούρας, Μπενέκος , Σταμάτης, Γεμενετζής (45΄Σιδηρόπουλος), Κουδέρης (77΄Κούκος), Βασιλακάκης, Μιχαλακέλης, Βάσκος