Μπαράζ Ανόδου: Αποχαιρέτησε την Γ’ Εθνική στις καθυστερήσεις το Διδυμότειχο

Η ΑΕ Διδυμοτείχου στο Βερούλειο Καβάλας κλώτσησε τη μεγάλη ευκαιρία να παίξει την τελευταία αγωνιστική την άνοδο της στην έδρα της απέναντι στην Δόξα Προσκυνητών, αφού ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Ηρακλή Καβάλας που και αυτός αποχαιρέτησε το όνειρο της ανόδου στην Γ’ Εθνική, όπως και η ΑΕΔ με τις ομάδες να μένουν στο 2-2.

Η ομάδα του Έβρου κρατούσε την νίκη μέχρι το έκτο και τελευταίο των καθυστερήσεων, αλλά δυστυχώς για αυτήν το γκολ του Βαλαβανόπουλου για τον Ηρακλή που και αυτός ήθελε μόνο την νίκη για να έχει ελπίδες ανόδου την τελευταία αγωνιστική, έβαλε… ταφόπλακα στο όνειρο της ΑΕΔ σε συνδυασμό με το διπλό της Δόξας Προσκυνητών στην Ξάνθη επί του Ορφέα, που ωστόσο πανηγύρισαν χέρι- χέρι την άνοδο στη Γ` Εθνική.

Η ΑΕ Διδυμοτείχου ξεκίνησε δυνατά χάνοντας καλή ευκαιρία στο 7′ με απευθείας κόρνερ από τον σπεσιαλίστα Ιντζέ το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Ευστρατίου. Ο Ηρακλής απάντησε τις ευκαιρίες με τον έμπειρο Άγγο στο 20′ αλλα η κεφαλιά του σε φαουλ του Προβατίδη πέρασε μόλις αόυτ από το τέρμα του Συριτούδη. Το σκορ άνοιξε 28΄ αναμέτρησης όταν οι Εβρίτες προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Καραγιάννης όταν η σέντρα του βρήκε το χέρι του Σιαματά, στο οποίο αστόχησε ο Πετρόπουλος και αποκρούσε ο Ευστρατίου, αλλά πάλι ο Πετρόπουλος στην επαναφορά με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1. Μάλιστα λίγο αργότερα στο 32′ θα μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς κανοντας το 0-2, αλλα το σουτ του Κοτζά έδιωξαν πανω στην γραμμή οι αμυντικοί του Ηρακλή ενω και στο στο 41΄ ο Γιαννόπουλος από πλεονεκτική θέση σουταρε άουτ με τις δυο ομαδες  να πανε με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δεύτερου μερους ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και στο 51’ο Βαλαβανόπουλος ανατράπηκε από τον Συριτούδη, και ο Προβατίδης με πέναλτι έκανε το 1-1, ενω αποβλήθηκε ο πορτιέρο της ΑΕΔ με δευτερη κίτρινη αφήνοντας το Εβρίτες με 10 και τους καβαλιώτες με το αριθμητικό αλλά και ψυχολογικό πλεονέκτημα. Την θεση του κατω από τα γκολποστ πήρε ο Απτιώτης που αντικατέστησε τον Καραγιάννη.

Ωστόσο η ομάδα του Παρασχούδη είχε την ψυχραιμία να αντιδράσει χάνοντας αρχικά στο 61′ καλή ευκαιρία με τον Γιαννόπουλο σε πάσα του Ιντζέ, αλλα το πλασέ μπλόκαρε ο Ευστρατίου και στο 72΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιντζέ με τον Πετρόπουλο να νικά αυτή την φορά από την άσπρη βούλα τον Ευστρατίου σκοραροντας το δεύτερο τερμα και κάνοντας το 1-2 αποτελεσμα που αυξανε σε μεγαλο ποσοστό τις ελπίδες των εβριτών για άνοδο.

Ο Ηρακλής εχοντας ωστόσο αριθμητικό πλεονεκτημα πίεσε αρχικά για την ισοφαριση αποτελεσμα που δεν του αρκούσε αφού ήθελε μόνο νίκη και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 79` σε σέντρα σουτ του Προβατίδη, ο Άγγος δεν βρήκε καλά την μπάλα, στο 84` σε σουτ του Βαλαβανόπουλου, αλλά ο Απτιώτης εδιωξε σε κόρνερ και στο 89` σε καλό πλασέ του Προβατίδη με τον Τζανετάκο της ΑΕΔ να απομακρύνει με το κεφαλι πάνω στην γραμμή. Δυστυχώς μετά από έξι λεπτά καθυστερήσεων ο Βαλαβανόπουλος μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΔ, από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικο 2-2 αποτελεσμα που καταδίκασε και τις δυο ομάδες που και του χρόνου θα αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεών τους.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ευστρατίου, Γοριδάρης, Ρουμελιώτης, Σολακίδης (46` Τσότρας), Σιαματάς (51` Γκέκα), Προβατίδης, Χατζηκυριάκου (74` Χρυσαλίδης), Σπυρίδης, Βαλαβανόπουλος, Αγγελίδης, Άγγος.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Συριτούδης, Κοτζά, Γεωργούλας, Τζανετάκος, Κουρδάκης, Πετρόπουλος, Καραγιάννης (51` Απτιώτης), Γκατσιούδης (62` Τσίτσκαρης), Παπουδής (65` Θεμελάκης), Γιαννόπουλος, Ιντζές.