Θετικά μηνύματα από τους τέσσερις Εβρίτες στη νίκη με ανατροπή της Εθνικής επί της Αλγερίας

Νίκη με… ανατροπή ήταν το αποτέλεσμα των αποκαλυπτηρίων της νέας Εθνικής Ανδρών, που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στην Πολίχνη το πρώτο από τα τρία φιλικά της παιχνίδια με την Αλγερία.

«Είναι σίγουρα θετικό να ξεκινάς με μια νίκη έστω και σε φιλικό παιχνίδι. Δείξαμε διάθεση, αλλά σίγουρα κάναμε και αρκετά λάθη» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που είδε την ομάδα του να επικρατεί με 3-2 αν και βρέθηκε να χάνει με 7-12 και 11-14 στο τάι μπρέικ. Τα σετ της αναμέτρησης: 3-2 (21-25, 25-23, 25-22, 19-25, 19-17).

Ο Δρίκος ξεκίνησε στην αρχική εξάδα τους Ανδρέα Ανδρεάδη που είχε έξι πόντους (με 6/8 επιθέσεις) και Ραφαήλ Κουμεντάκη που πρόσθεσε άλλους 4 (3/10 επ., 1 άσο, 64% υπ. – 28% άριστες), ενώ αγωνίστηκαν ακόμα ο Ανέστης Δαλακούρας που επίσης σημείωσε 4 πόντους (4/10 επ., 39% υπ. – 22% άριστες) ενώ ως αναπληρωματικός του Ζήση στη θέση του λίμπερο αγωνίστηκε και ο Δημήτρης Γκαράς.

Κορυφαίος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Τζιουμάκας με 22 πόντους και ακολούθησε ο Φράγκος που ήρθε από τον πάγκο με 15 και ο Πετρέας με 11. «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ή την ατομική εμφάνιση των αθλητών έχουμε μπροστά μας να διανύσουμε πολύ δρόμο και σε μικρό χρονικό διάστημα. Έχουμε αρκετά παιδιά στην ομάδα τα οποία τη χρονιά που πέρασε δεν είχαν μεγάλη αγωνιστική συμμετοχή στης ομάδες τους.

Η συγκέντρωση μας στην προπόνηση και στα παιχνίδια πρέπει να είναι υψηλότερη από… υψηλή, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιωθούμε γρήγορα», τόνισε με νόημα και συμπλήρωσε ο Σωτήρης Δρίκος. Ο αγώνας του Σαββάτου είναι προγραμματισμένος στις 19:00 (πάλι στο ΔΑΚ Πολίχνης) ενώ αυτός της Κυριακής στις 18:00.