Από όλη την ομάδα του ThrakiSportS, 10.000 ευχαριστώ για τα 10.000 likes! Και τα καλύτερα έπονται…

Εδώ και λίγη ώρα η σελίδα του ThrakiSportS στο facebook ξεπέρασε τα 10.000 likes. Είναι ένας αριθμός που όχι απλά όταν πρωτοξεκινούσαμε αυτήν την προσπάθεια αλλά και πολύ πρόσφατα, φάνταζε αδιανόητο να επιτευχθεί, αν αναλογιστεί κανείς το διάστημα που βρισκόμαστε στον διαδικτυακό αέρα αλλά πρωτίστως το γεγονός ότι ασχολούμαστε με συγκεκριμένο αντικείμενο (τα σπορ) και σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή (την Θράκη μας).

«Δεν θα μπορέσετε ποτέ να φτάσετε σε πενταψήφιο νούμερο στα likes γιατί η Θράκη είναι μικρή, το αντικείμενό σας εξειδικευμένο και κυρίως, αυτό που κάνετε, με τον ευθύ και αδέσμευτο τρόπο που πορεύεστε, χωρίς να χαϊδεύετε αυτιά, μπορεί να αρέσει σε πολλούς αλλά δεν αρέσει σε περισσότερους», μας έλεγαν κάποιοι φίλοι. Και είναι αλήθεια ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο. Στον κόσμο και ειδικά τον αθλητικό κόσμο, αρέσει πολύ να ενημερώνεται, αλλά δεν θα πατήσει εύκολα like, ειδικά όταν ξέρει ότι σε αυτό το μέσο που σήμερα διαβάζει κάτι και του αρέσει, έπειτα από λίγα λεπτά μπορεί να διαβάσει κάτι άλλο που να μη  του αρέσει.

Η εύκολη λύση ήταν να το παίξουμε οπαδοί. Να πανηγυρίζουμε όταν κερδίζουμε και τα likes να πέφτουν βροχή. Να βρίζουμε διαιτητές όταν χάνουμε και τα likes να ξαναπέφτουν βροχή. Και αν φταίμε εμείς, απλά να σιωπούμε για να μην δυσαρεστήσουμε κανέναν. Έτσι όλα θα ήταν ρόδινα. Αλλά διαλέξαμε άλλον δρόμο. Τον δύσκολο. Αυτόν της αλήθειας, έστω και αν είναι πικρή. Αποφασίσαμε να αναδεικνύουμε την πραγματικότητα, όποια κι αν είναι αυτή, Στο καλό θα πανηγυρίσουμε. Αλλά στο κακό, θα ασκήσουμε κριτική. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Θα πούμε χωρίς φόβο την γνώμη μας, έστω και αν αυτή δεν αρέσει στους πολλούς. Και θα αποκαλύψουμε ό,τι μαθαίνουμε, ακόμα και αν αυτό δυσαρεστεί εμάς τους ίδιους πρωτίστως.

Όσο εύκολα σήμερα κάποιος κάνει like σε μια είδησή μας, τόσο εύκολα αύριο μπορεί να κάνει… dislike αν κάτι δεν του αρέσει. Συνεπώς, πολύ δύσκολα θα πατήσει το like στην ίδια την ιστοσελίδα. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε από μια παρέα φίλων που ήθελε απλά να κάνει το χόμπι της, δεν γεννήθηκε για να αρέσει. Αλλά τελικά, αυτά τα 10.000 likes δείχνουν ότι άρεσε! Και ξέρετε γιατί άρεσε; Γιατί σε τελική ανάλυση, ο κόσμος δεν είναι ο άκριτος οπαδός που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι. Ο φίλαθλος κόσμος της Θράκης, ευρισκόμενος μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, έχει απαιτήσεις από τις ομάδες, τους αθλητές και τους παράγοντες, αλλά έχει και απαιτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης που διαβάζει. Θέλει να διαβάζει αλήθειες.

Μικρές κοινωνίες είμαστε, τα πάντα διαρρέουν άλλωστε, οπότε αργά ή γρήγορα όλα αποκαλύπτονται. Και εύκολα γίνεται αντιληπτό ποιοι εξυπηρετούν συμφέροντα, ποιοι κρύβουν τις αλήθειες, ποιοι περιμένουν ακόμα και σε περιπτώσεις μεγάλων θεμάτων «να πάρουν γραμμή», πριν δημοσιεύσουν κάτι. Και σε βάρος χρόνου, η αλήθεια λάμπει. Και τελικά, η μεγάλη μάζα του κόσμου, αυτή που δεν κραυγάζει αλλά είναι αθόρυβη, θέλει την αλήθεια. Και εκτιμά τα μέσα ενημέρωσης που δεν την κρύβουν αλλά την δημοσιοποιούν. Και στα εύκολα (που το κάνουν όλοι) και στα δύσκολα (που το κάνουν ελάχιστοι).

Κάπως έτσι, αυτή η προσπάθεια σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γιγαντωθεί. Και συνεχίζει να γιγαντώνεται δίνοντάς μας κουράγιο για την συνέχεια, αλλά και την δύναμη να συνεχίζουμε με την ίδια θέληση, το ίδιο μεράκι, τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως την πρώτη φορά. Με μια διαφορά! Είμαστε πλέον πιο έμπειροι. Και κυρίως, δεν έχουμε πλέον να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Υπάρχει μια πορεία από πίσω μας και κυρίως υπάρχουν αυτά τα 10.000 likes, οι ίδιοι οι αναγνώστες μας, που συχνά γίνονται ρεπόρτερ μας και αποτελούν σε τελική ανάλυση την μεγάλη ισχύ μας. Άλλωστε είναι και οι καλύτεροι ρεπόρτερ μας, οι καλύτερες πηγές μας.

Καθημερινά πλέον η ύλη του ThrakiSportS φτάνει σε περισσότερους από 10.000 υπολογιστές, αριθμός πρωτοφανής για οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης στην Θράκη. Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί την βασική πηγή πληροφόρησης για τα αθλητικά δρώμενα στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Και αποτελεί πηγή πληροφόρησης όχι μόνο για τους θρακιώτες αναγνώστες αλλά και για τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, που αξιοποιούν τα πρωτογενή ρεπορτάζ του ThrakiSportS για να εμπλουτίσουν τα δικά τους ρεπορτάζ. Αλλά και εμείς, όταν κάτι δεν το γνωρίζουμε και το δούμε γραμμένο κάπου αλλού, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να το δημοσιεύσουμε και να το γνωστοποιήσουμε στους αναγνώστες μας, αναφέροντας την πηγή μας. Κάτι που συχνά ξεχνούν οι υπόλοιποι, αλλά δεν πειράζει. Και δεν πειράζει γιατί ο κόσμος ξέρει, γνωρίζει και αναγνωρίζει ότι αν κάτι αφορά την Θράκη, από όπου και αν έχει βγει, θα το διαβάσει εδώ.

Και κάπως έτσι φτάσαμε τα 10.000 likes. Ένας αριθμός που μας γεμίζει με ικανοποίηση αλλά μας δημιουργεί και επιπρόσθετες υποχρεώσεις απέναντι σε όλους εσάς, που τόσο απλόχερα μας δείχνετε την εμπιστοσύνη σας. Ξέρουμε ότι το (πενταψήφιο πλέον) κοινό μας δεν είναι απλά φανατικό, αλλά και απαιτητικό. Να ξέρετε όμως ότι πρωτίστως απαιτητικοί είμαστε και εμείς από τους εαυτούς μας. Και βάζουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Με σκοπό να ανταποδώσουμε προς όλους εσάς αυτήν την αγάπη. Το καλοκαίρι που έρχεται, το ThrakiSportS ετοιμάζει μια σειρά από εκπλήξεις. Αλλά για ένα πράγμα δεσμευόμαστε: ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές μας για αδέσμευτη και ανεξάρτητη προβολή όλων των θεμάτων που αφορούν τους αθλητές και τις ομάδες της Θράκης μας.

Είμαστε πάντα δεκτοί σε προτάσεις, παρατηρήσεις, συνεργασίες. Και όπως συνηθίζουμε να λέμε από την πρώτη ημέρα που βγήκαμε στον αέρα του διαδικτύου, μαζί δυναμώσαμε, μαζί συνεχίζουμε και «τα καλύτερα έπονται…».