Τα… δεδομένα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική! Τι θέλουν για να ανέβουν Ορφέας Ξάνθης, Δόξα Προσκυνητών και ΑΕ Διδυμοτείχου

Με την ολοκλήρωση και της τέταρτης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική μεταξύ των πρωταθλητών των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης, Ξάνθης και Καβάλας, κανένας δεν μπορεί να υποστηρίζει δεδομένα όχι έχει εξασφαλίσει την άνοδο στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά κανένας δεν έχει χάσει και τις ελπίδες του για να μην συμμετέχει και τη νέα σεζόν στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Μετά τη νίκη του στο Διδυμότειχο, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ορφέας Ξάνθης έχει σαφές προβάδισμα για την άνοδο, αλλά δεν είναι τίποτα εξασφαλισμένο. Η Δόξα Προσκυνητών παρά την ήττα της παραμένει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και άρα ξεκινά έχοντας ένα ελαφρύ πλεονέκτημα ενόψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών, αλλά έχει και το αρνητικό ότι έχει ήδη ολοκληρώσει τις εντός έδρας υποχρεώσεις της και απομένουν μόνον εκτός έδρας παιχνίδια σε Ξάνθη και Διδυμότειχο.

Ο Ηρακλής Καβάλας με την νίκη του στην Κομοτηνή διατήρησε τις ελπίδες του, καθώς σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα αποχαιρετούσε τις όποιες ελπίδες ανόδου. Τις ελπίδες της διατηρεί στο ακέραιο και η ΑΕ Διδυμοτείχου, που θα πάει να παίξει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα στην Καβάλα την προσεχή Κυριακή, τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο. Με απλά λόγια, όλοι είναι ακόμα στο κόλπο. Κανείς δεν έχει ανέβει, αλλά κανείς δεν έχει χάσει και τις ελπίδες του.

Μετά και την συμπλήρωση της 4ης αγωνιστικής η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Ορφέας Ξάνθης 9
2. Δόξα Προσκυνητών 6
————————-
3. Ηρακλής Καβάλας 4
4. ΑΕ Διδυμοτείχου 4

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Κυριακή για την 5η αγωνιστική παίζουν Ορφέας Ξανθης – Δόξα Προσκυνητών και Ηρακλής Καβάλας – ΑΕ Διδυμοτείχου ενώ την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν Ηρακλής Καβάλας – Ορφέας Ξάνθης και ΑΕ Διδυμοτείχου – Δόξα Προσκυνητών.

Πάμε να δούμε αναλυτικά με ποιους συνδυασμούς ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική κάθε μια από τις ομάδες της Θράκης:

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Μοιάζει να είναι με το ένα πόδι στην Γ’ Εθνική. Ουσιαστικά θέλει δύο βαθμούς στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια για να εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδο, αλλά ακόμα και αν δεν πάρει κανέναν, ενδεχομένως και πάλι να ανέβει. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που Ηρακλής Καβάλας και ΑΕ Διδυμοτείχου έρθουν ισόπαλες την επόμενη αγωνιστική. Σε αυτήν την περίπτωση θα φτάσουν τους 5 βαθμούς και δεν θα μπορούν να πιάσουν τον Ορφέα Ξάνθης, που θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική ακόμα και αν χάσει από τη Δόξα Προσκυνητών. Εννοείται ότι αν ο Ορφέας κερδίσει την Κυριακή, όχι απλά ανεβαίνει αλλά κατακτά και την πρώτη θέση σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Αν ηττηθεί ή φέρει ισοπαλία με τους Προσκυνητές και κερδίσει ο Ηρακλής Καβάλας, τότε θα πρέπει να πάει να πάρει αποτέλεσμα μέσα στην Καβάλα, δηλαδή να μην ηττηθεί, για να ανέβει. Στην περίπτωση της ισοπαλίας με την Δόξα Προσκυνητών, θα παίξει και σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Θράκης και Καβάλας στους 10 βαθμούς, που δεν θα τον ευνοεί. Αν χάσει από τους Προσκυνητές και κερδίσει το Διδυμότειχο, θα πρέπει πιθανότατα να πάλι να μην ηττηθεί από την (αδιάφορη σε αυτήν την περίπτωση) Καβάλα για να εξασφαλιστεί. Σε περίπτωση ισοπαλίας με Προσκυνητές και νίκη της ΑΕΔ την Κυριακή, ο Ορφέας θα πανηγυρίσει την άνοδό του από τότε, καθώς θα φτάσει τους 10 βαθμούς, ενώ ΑΕΔ και Προσκυνητές θα είναι στους 7 αλλά θα παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική και θα είναι αδύνατο και οι δύο να τον φτάσουν.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Ξεκίνησε ιδανικά αλλά με δυο διαδοχικές εντός έδρας ήττες, έχει μπλέξει και μάλιστα πολύ. Αν κερδίσει την Κυριακή στην Ξάνθη, θα ισοβαθμεί μαζί με τον Ορφέα έχοντας πλεονέκτημα στην ισοπαλία, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική στο Διδυμότειχο για να εξασφαλίσει την άνοδό της. Αν βέβαια κερδίσει την Κυριακή στην Ξάνθη και έρθουν ισόπαλες Καβάλα και ΑΕΔ, η υπόθεση πρόκριση θα έχει ήδη κριθεί, όχι μόνο για τον Ορφέα Ξάνθης αλλά και για τους Προσκυνητές. Σε περίπτωση που αποσπάσει ισοπαλία στην Ξάνθη, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να πάρει αποτέλεσμα και την τελευταία αγωνιστική για να μείνει πάνω από ΑΕΔ ή Καβάλα. Ανάλογα με το αποτέλεσμα στο μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων παιχνίδι, θα παίξει το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 10 βαθμούς με Ορφέα και Ηρακλή που θα ευνοεί την Δόξα Προσκυνητών ή το σενάριο ενός απόλυτου τελικού με την ΑΕΔ, όπου ένας από τους δύο θα ανέβει. Αν χάσει η Δόξα Προσκυνητών στην Ξάνθη, τότε θα κινδυνεύσει για τα καλά να χάσει και το τρένο της ανόδου. Αν την προσπεράσει η ΑΕΔ θα πάμε πάλι σε ματς τελικό, αν την προσπεράσει ο Ηρακλής Καβάλας, ενδεχομένως να χαθεί η άνοδος ακόμα και στην περίπτωση νίκης την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Διδυμότειχο.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Έχοντας τέσσερις βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια, έχει μειωμένες μεν ελπίδες ανόδου σε σχέση με δυο εβδομάδες πριν, όταν ξεκινούσε αυτός ο μαραθώνιος, αλλά έχει και την κατάσταση στα χέρια του. Με δυο νίκες στα εναπομείναντα δύο ματς, η ΑΕΔ ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική και αδιαφορεί για τα άλλα αποτελέσματα. Θα φτάσει τους 10 βαθμούς και είναι αδύνατο να την προσπεράσουν δυο ομάδες. Αν χάσει την Κυριακή, ξεχνά ουσιαστικά την υπόθεση άνοδος. Ακόμα και στο ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμία στους 7 βαθμούς με Δόξα Προσκυνητών και Ηρακλή Καβάλας (προϋποθέτει ήττα των Προσκυνητών και από Ορφέα και από ΑΕΔ και ήττα της Καβάλας από Ορφέα), το πιθανότερο είναι να μην ευνοείται για τη μία θέση που θα απομένει, αν και τα πάντα θα εξαρτηθούν σε αυτήν την περίπτωση στα… γκολ. Αν έρθει ισοπαλία την Κυριακή, θα εξαρτηθούν πολλά από το άλλο αποτέλεσμα. Αν κερδίσουν οι Προσκυνητές, η υπόθεση άνοδος θα έχει χαθεί και για τις δύο ομάδες. Αν φέρουν ισοπαλία ή πολύ περισσότερο χάσουν οι Προσκυνητές, τότε θα οδηγηθούμε την τελευταία αγωνιστική σε έναν τελικό ανάμεσα σε ΑΕΔ και Προσκυνητές στο Διδυμότειχο, όπου οι γηπεδούχοι θα θέλουν μόνο τη νίκη για να προσπεράσουν ή στην χειρότερη περίπτωση να ισοβαθμήσουν με τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης.