Το σχόλιο του Νεοκλή Λεμονίδη για την τρίποντη «βόμβα» του Σπανούλη που συζητά όλη η Ελλάδα

Ο Νεοκλής Λεμονίδης είναι από τα κορυφαία μπασκετικά μυαλά που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια το θρακιώτικο μπάσκετ, παίκτης παλιότερα αλλά και προπονητής επί σειρά ετών στον ΓΑΣ Κομοτηνή και παλιότερα στην BF Ξάνθη.

Δεν συνηθίζει να κάνει δημόσιες παρεμβάσεις μέσω του facebook, αλλά τα όσα έζησαν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ στον τρίτο τελικό της Α1 μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τον υποχρέωσαν να παρέμβει και αυτός στον δημόσιο διάλογο μέσα από την προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν είμαι Ολυμπιακός, αλλά ας σταματήσουν οι πράσινοι να φωνάζουν, γιατί με λάθος διαιτητών (που δεν σφύριξαν την παράβαση του Vrankovic) πήραν την 1η τους κούπα, το 1996. Λάθη γίνονται», σχολίασε αργά το βράδυ της Κυριακής, τονίζοντας ότι καλό θα ήταν οι πάντες να ασχολούνται με την συγκλονιστική μονομαχία Διαμαντίδη – Σπανούλη και όχι με το αν έκανε ή όχι βήματα ο δεύτερος, που εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ότι πράγματι έκανε.

Νωρίτερα είχε σπεύσει να αναλύσει από προπονητικής άποψης τις τελευταίες φάσεις του δεύτερου τελικού και χαρακτηριστικά ο Νεοκλής Λεμονίδης σχολίασε:

«Δεύτερη φορά που ο coach Σφαιρόπουλος επιλέγει να μην κάνει φάουλ, ενώ προηγείται με 2 πόντους κ να έχει την μπάλα στην τελευταία επίθεση, έχοντας εξασφαλίσει στη χειρότερη περίπτωση την παράταση. Δεύτερη φορά που δέχεται 3ποντο αλλά αυτή τη φορά στάθηκε τυχερός με την αναμενόμενη επίθεση στο τέλος. Ηγέτες Διαμαντίδης – Σπανούλης. Μακάρι να δούμε 5 τέτοια ματς».