Photos: Η συνέντευξη Τύπου για το 24ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που αρχίζει την Παρασκευή

Αρχίζει το βράδυ της Παρασκευής στην Κομοτηνή το 24ο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στην χώρα ετησίως αναφορικά με το επιστημονικό κομμάτι του αθλητισμού. Εκατοντάδες θα είναι για ακόμα μια φορά οι σύνεδροι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από χώρες του εξωτερικού, όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, φυσικά οι γειτονικές Βουλγαρία και Ρουμανία αλλά ακόμα και η μακρινή Αυστραλία.

WP_20160519_001Για την φετινή διοργάνωση μίλησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου η κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ Μαίρη Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου αν. καθηγητής Αντώνης Καμπάς και ο αν. καθηγητής Δημήτρης Γουλιμάρης. Όπως έχει επισημάνει το ThrakiSportS, που είναι χορηγός Επικοινωνίας του Συνεδρίου ΤΕΦΑΑ, κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι: «Παιδιά και νέοι στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό».

«Κάνοντας αναδρομή στα συνέδρια όλου του κόσμου τα οποία διοργανώνουν αντίστοιχες σχολές με εμάς, διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα και μοναδικό που κάνει το συνέδριο του επί 30 χρόνια, μόνο που αυτό δεν είναι ετήσιο, αλλά γίνεται κάθε τρία χρόνια. Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είμαστε το μόνο ΤΕΦΑΑ που κάνει 24 χρόνια συνεχόμενα συνέδρια και πάμε στα 25 του χρόνου», σχολίασε κατά την συνέντευξη Τύπου ο Αντώνης Καμπάς.

WP_20160519_009Από την πλευρά της η Μαίρη Μιχαλοπούλου είπε: «Φτάνοντας τώρα 24 ολόκληρα χρόνια να παράγουμε αυτό το έργο με τη σταθερότητα και την αξιοπιστία που όλοι γνωρίζουν, αισθανόμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις καινούριες προκλήσεις που αφορούν όλες τις δράσεις της αποστολής μας, όλα τα προγράμματα σπουδών που παράγονται».

Ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, όπως έχει αποκαλύψει προ διμήνου το ThrakiSportS, θα είναι ο καθηγητής Craig Williams από το πανεπιστήμιο του Exeter και  στην κεντρική του ομιλία την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 18.15 θα αναφερθεί στην ευρωστία, το μεταβολισμό και την προπόνηση παιδιών και εφήβων. Οι δυο στρογγυλές τράπεζες-δορυφόροι του κεντρικού θέματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21/05/2016. Η πρώτη θα γίνει στις 12.00 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προπονητικής και θέμα «Προπόνηση δύναμης και αντοχής στα παιδιά και τους εφήβους» και δεύτερη με την Ελληνική Εταιρία Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης και θέμα «Παιδιά και Έφηβοι στον Αθλητισμό».

WP_20160519_004Στόχοι του συνεδρίου, όπως κάθε χρόνο, είναι η προβολή των σχετικών με τον αθλητισμό ερευνητικών δραστηριοτήτων, η παρουσίαση των νέων επιστημονικών επιτευγμάτων στο χώρο της επιστήμης του αθλητισμού, η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων ίδιων ή διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, η διάδοση επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας σχετικής με την αγορά εργασίας, η δημοσιοποίηση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω των εκδόσεων του συνεδρίου.

«Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου πραγματοποιούνται πολλές δράσεις, θεματικές, οι οποίες αφορούν διάφορα πεδία της επιστήμης μας αλλά και χώρους όπου όλα αυτά βρίσκουν εφαρμογή. Θα παρουσιάσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο κομμάτι της έρευνας της σχολικής φυσικής αγωγής. Έχουμε καλέσει για να συζητήσουμε και να παρουσιάσουν το έργο τους οι ίδιοι οι γυμναστές και θα ξεκινήσουμε με αυτούς την Παρασκευή», ανέφερε η Μαρία Μιχαλοπούλου.

WP_20160519_010Φέτος μάλιστα το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη σφραγίδα του NowWeMOVE, που είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, την προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση. Παράλληλα το συνέδριο θα συνοδευθεί από το Komo-Run, ένα δρομικό γεγονός για την πόλη της Κομοτηνής την Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου.

WP_20160519_013Ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου, τέλος, είναι η ανάδειξη νέων επιστημόνων και η ενίσχυση της “σύγχρονης έρευνας αιχμής”. Για το σκοπό αυτό συστάθηκε το Βραβείο Νέων Ερευνητών (ΒΝΕ) που θα ξεκινήσει να δίνεται από φέτος. Όσοι νέοι επιστήμονες κάτω από 45 ετών επιθυμούσαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για την επιστημονική αριστεία, παρουσιάζοντας το επιστημονικό τους έργο στο συνέδριο.  Μια κριτική επιτροπή, η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου  χορηγεί τα βραβεία με βάση την παρουσίαση των ηλεκτρονικά αναρτημένων ανακοινώσεων (e-posters), επιλέγοντας τις δέκα κορυφαίες παρουσιάσεις αντίστοιχα. Οι συγγραφείς αυτών των δέκα παρουσιάσεων είναι και οι πρώτοι που θα λάβουν ειδοποίηση κατάθεσης της εργασίας τους για δημοσίευση ως σύντομου άρθρου (short paper).

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή στις 20.00 στο αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλη» της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 24ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ 31 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ 35 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 24ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ 24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΟΔΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΙΚΕΣ ΘΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ