ΕΠΣ Θράκης: Καταγγελίες «φωτιά» από τον πρόεδρο του Μίσχου, σκληρή απάντηση από Ορφέα Ξυλαγανής

Αίσθηση εξακολουθούν να προκαλούν οι αιχμές και τα υπονοούμενα που άφησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αετού Μίσχου Μουσταφά Ερδαλ, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού της ομάδας του με τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων που έληξε 0-1 και έδωσε την σωτηρία στους φιλοξενούμενους.

Ο Ερδάλ κατηγόρησε εκτός των άλλων για ύποπτα παιχνίδια ανάμεσα στις ανταγωνίστριες ομάδες και κυρίως τον Oρφέα Στρυμης, αλλά και για τον πρωτο σκορερ του Ορφέα Ξυλαγανής Κώστα Πασχάλη υποστηρίζοντας ευθέως ότι δεν άξιζε το βραβείο του πρωτου σκόρερ της κατηγορίας, το οποίο κατέκτησε από κοινού με τον Χρήστο Βάσκο.

Ο πρόεδρος του Αετού αναγνώρισε πώς αν ήταν από την αρχή στην ομάδα ο Γιώργος Μυστρίδης που ανέλαβε στο τέλος διαδεχόμενος τους Μαχαιρίδη και Σερκάν, ο Αετός θα σωνόταν. Η ομάδα μπορούσε να κάνει κατι καλύτερο. «Αλλά δεν έφταιγε μόνο η ομάδα. Εφταιγε και η διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης που αντιμετώπιζε διαφορετικά τους Ορφέα Στρύμης και Ηρακλή Σαπών στις έδρες τους από ότι τον Αετό στην έδρα του, αφού όλοι έρχονταν να δουν τί γίνεται στον Μίσχο και απουσίαζαν στους άλλους», ανέφερε ο Μουσταφά Ερδάλ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ξυλαγανή που πέρασε 0-3 από τον Μίσχο και τον Σπάρτακο και έχασε 4-3 από την Στρύμη σε ένα παιχνίδι «κανονισμένο για 4-3 ώστε να κερδίσει ο Ορφέας Στρύμης και να πετυχει 3 γκολ ο Πασχάλης ωστε να φτάσει τον Βάσκο στην πρώτη θέση των σκόρερ με 20 γκολ».

Ο πρόεδρος του Αετού Μίσχου μιλώντας στην κάμερα του rodopisports πρόσθεσε: «Επτά χρονια έχω αφήσει την οικογένειά μου και τα πάντα για την ομάδα αυτή. Το πρωταθλημα αντι να τελειώσει στις 23 Απρίλη λόγω μ@λ@κ… για το Region Cup, εκαναν γιορτές και ήρθαν να αγωνιστούν απροπόνητα. Η ΕΠΣ δεν πάει καθόλου καλά. Εμεις βαζουμε τα λεφτα μας αφήνοντας τις οικογένειές μας και έχουμε να πάρουμε επιχορήγηση από το 2009-10. Οι δημαρχίες σταμάτησαν να βοηθούν από το 2012. Του χρόνου πολλές ομάδες δεν νομίζω να κατέβουν. Οι Ασώματοι φέτος δήλωσαν μετά την προθεσμία. Η Α1 θέλει τουλάχιστον 10.000 ευρώ, που να τα βρούμε αυτοί. Ας παιξουν αυτοί που οι άλλοι θέλουν, όχι ο Μίσχος, αλλά η Γρατινή, ο Ηρακλής, η Στρύμη. Τα παιχνίδια δυστυχώς παίζονται στο τραπέζι, όχι στο γήπεδο. Δεν νομίζω να συνεχίσω… κουράστηκα να βάζω λεφτά μόνο εγώ από την τσέπη μου. Εδωσα τα καλύτερα χρόνια μου. Από δω και πέρα ας αναλάβουν άλλοι. Η ζωή συνεχίζεται…».

 

Άμεση ήταν η απάντηση του Ορφέα Ξυλαγανής, με τον πρόεδρό του Βαγγέλη Βαρνιτσιώτη να αποστέλλει γραπτή απάντηση στο rodopisports, που είχε φιλοξενήσει και τις σχετικές καταγγελίες. Με αυτήν υποστήριξε ότι αν και ο αγώνας ήταν ζωής ή θανάτου και για τις δυο ομάδες, δεν έγινε το παραμικρό έκτροπο εντός ή εκτός του γηπέδου παρά μονάχα μετά από την αναμέτρηση, μέσα από αυτές τις δηλώσεις. «Όσον αναφορά στον πρόεδρο του Αετού Μίσχου, με όλη την συμπάθεια που του τρέφω, “εν μέρει” μπορώ να κατανοήσω τις δηλώσεις του διότι έγιναν υπό καθεστώς στενοχώριας και λύπης που υποβιβάστηκε η ομάδα του στην Α2, θα ήταν προτιμότερο όμως να αναζητήσει και να παραμείνει στις πραγματικές αιτίες και όχι να ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα εστιάζοντας σε ένα αγώνα της ομάδας μας με τον Ορφέα Στρυμης που ηττηθήκαμε 4-3 εκτός έδρας και οπού κατεβήκαμε με 11 μόνο παίκτες λόγω καρτών-απουσιών-τραυματισμών και μάλιστα οι 2 παίκτες από τους 11 παίξανε για πρώτη φόρα φέτος», σχολίασε ο πρόεδρος του Ορφέα Ξυλαγανής.

Ο Βαγγέλης Βαρνιτσιώτης πρόσθεσε: «Ο Ορφέας Ξυλαγανής έδειξε μεγάλο ήθος και αγωνιστικότητα καθ’ολη την διάρκεια της χρονιάς. Είμαι υπερήφανος που έχουμε αυτούς τους παίκτες και αυτό το προπονητικό team και πιστεύω ότι η θέση μας ήταν στα play off». Τέλος, σε σχέση με την μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πίνακα των σκόρερ, ανέφερε: «Πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος είναι και ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Κώστας και ο ΒΑΣΚΟΣ με 20 γκολ έκαστος, μάλιστα ο πρώτος με 2 αγώνες λιγότερους διότι συμμετείχε με την ομάδα μας στα Play out που ήταν 8 αγώνες ενώ ο δεύτερος συμμετείχε με την πρωταθλήτρια ομάδα Δόξα Προσκυνητών στα play off που ήταν 10 αγώνες.»