Photos: 400 κλικ από το 8ο Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ με την συμμετοχή 1000 παιδιών από την ΑΜ-Θ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο “Skoda Xanthi Arena” το 8ο Φεστιβάλ Ακαδημιών ΟΠΑΠ, με την συμμετοχή 14 Αθλητικών Ακαδημιών απο όλη την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ανήκουν στο πρόγραμμα σωματείων του ΟΠΑΠ « Ανάπτυξη – Εκπαίδευση – Εκσυγχρονισμός των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών». Το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού Μιχάλης Λομβαρδέας.

Στο φεστιβάλ που αφορούσε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας, έδωσαν δυναμικό παρόν 14 ακαδημίες: Άρης Πετεινού, ΑΟ Βιστωνίδας, Ακαδημία Α.ΠΟ. Ξάνθης Skoda , Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων, ΑΟ  ΠοντιακόςΑλεξανδρούπολης, ΑΟ Καππαδοκών  Αλεξανδρούπολης, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ορέστης Ορεστιάδας, Κεραυνός Κρηνίδων Καβάλας, Δόξα Αμυγδαλεώνα Καβάλας, Καβάλα ΑΕ, Καβάλα ΑΟ, Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Ορφέας Χωριστής Δράμας. Συνολικά συμμετείχαν 967 παιδιά ενώ στο γήπεδο το παρών έδωσαν, σε μια εντυπωσιακή γιορτή σχεδόν 2000 γονείς 

Στο φεστιβάλ της Ξάνθης συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν ο κομοτηναίος αθλητής ΑμεΑ και πρόεδρος του Ηρόφικουν Κομοτηνής Μιχάλης Ραγκούσης και η Ξανθιώτισσα κολυμβρήτρια ΑμεΑ Σεμιχά Ριζάογλου, καθώς και οι πρωταθλητές άρσης Βαρών Μαρία Παναγιωτίδου και Χρήστο Σαλτσίδη

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ:

1. Γηπεδάκια που τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο. Στόχος: να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του FAIRPLAY

2. ΚΟΡΟΙΔΟ και λειτουργεί σαν ένα παιχνίδι που ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά. Στόχος: να μάθουν να διαβάζουν τη σκέψη του αντιπάλου

3. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ FREESTYLER, τα παιδιά βλέπουν τον freestyler να κάνει διάφορα ποδοσφαιρικά κόλπα και μετά προσπαθούν να τα μιμηθούν. Στόχος: να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και τις αξίες της υπομονής και επιμονής καθώς προσπαθούν να κάνουν τα κόλπα σωστά.

4. ΠΑΣΑΡΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, τα παιδιά ανταλλάσσουν γρήγορες πάσες μεταξύ τους και ο τελευταίος στην αλυσίδα σουτάρει για να σκοράρει. Στόχος: να καλλιεργήσουν τόσο την επιμονή και υπομονή, όσο και την ομαδικότητα και συγκέντρωση.

5. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Με ένα διαδραστικό παιχνίδι, τα παιδιά θα μπουν στη φιλοσοφία της σωστής διατροφής, προσπαθώντας να λύσουν γρίφους. Στόχος: να εκπαιδευτούν στις θρεπτικές αξίες των βασικών καθημερινών τροφών.

7. ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ. Στόχος: να εξασκήσουν την ταχύτητα και ευελιξία στην κίνηση για να πετύχουν τον στόχο.

8. ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΡΟΔΕΣ. Σε ομάδες προσπαθούν να συγχρονιστούν για να κινηθούν με τη ρόδα. Στόχος: να μάθουν πως ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις μπροστά είναι να μπορείς να συνεργάζεσαι.

9. ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ!. Στόχος: να καταλάβουν την αξία του να είσαι συγκεντρωμένος και να προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεις τις ικανότητές σου.

10. ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ. Όλοι μας πάντα θέλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία από κάτι ξεχωριστό που ζούμε, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία την οποία μοιραζόμαστε με συμπαίκτες, φίλους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και τα φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://sportsacademies.opap.gr/el.   ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ…