Στρογγυλές τράπεζες στο συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για τα σπορ σε παιδική και εφηβική ηλικία

«Παιδιά και νέοι στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό» είναι το θέμα του 24ου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ροδόπης και τις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε δύο εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν και δύο στρογγυλές τράπεζες με εξειδικευμένα επιστημονικά θέματα σε σχέση με τον αθλητισμό στην παιδική και την εφηβική ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, το 24ο ΔΣΦΑΑ και η Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης (ΕΕΒΦΑ) θα διοργανώσουν στο πλαίσιο του Συνεδρίου στρογγυλή τράπεζα με τίτλο: «Παιδιά και έφηβοι στον αθλητισμό». 

Συντονιστής της θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Γ. Μπογδάνης, ενώ από τους βασικούς ομιλητές θα είναι και ο βασικός ομιλητής της τελετής έναρξης του συνεδρίου, ο βρετανός καθηγητής Κρεγκ Γουίλιαμς που θα αναπτύξει το θέμα «Το μοντέλο μακροπρόθεσμης αθλητικής ανάπτυξης: φυσιολογικά τεκμήρια και εφαρμογές».

Επίσης θα αναπτυχθούν οι θεματικές «Παιδική παχυσαρκία και “δυσανεξία” στην άσκηση» (Κ. Δίπλα), «Συγκέντρωση γαλακτικου στους νεαρούς αθλητές» (Α. Τουμπέκης) και «Η οστεογενετική δυναμική των αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά προεφηβικής ηλικίας: μία πρώτη εικόνα των δεδομένων της μελέτης της Κομοτηνής» (Ι. Φατούρος).

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρεγκ Γουίλιαμς είναι καθηγητής Παιδιατρικής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, η Κ. Δίπλα επίκουρη καθηγήτρια Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Α. Τουμπέκης επίκουρος καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ι. Φατούρος αν. καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προπονητικής θα διοργανωθεί  στρογγυλή τράπεζα με τίτλο: «Προπόνηση δύναμης και αντοχής σε παιδιά και εφήβους». Συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προπονητικής Σ. Κέλλης, που έχει ως γραμματέα την καθηγήτρια του ΔΠΘ Ελένη Ζέτου.

Η θεματική «Προπόνηση μέγιστης δύναμης σε παιδιά και εφήβους» θα αναπτυχθεί από τον Α. Χατζηνικολάου, επίκουρο καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το θέμα «Προπόνηση ταχυδύναμης σε παιδιά και εφήβους» θα αναπτύξει ο Β. Γεροδήμος, αν. καθηγητής  Σ.Ε.Φ.Α.Α. Ο καθηγητής Δ. Σούλας θα μιλήσει για το θέμα «Προπόνηση αερόβιας αντοχής σε παιδιά και εφήβους». Τέλος, ο Η. Ζαχαρόγιαννης, επίκουρος καθηγητής  Σ.Ε.Φ.Α.Α. θα αναπτύξει την θεματική «Προπόνηση αναερόβιας αντοχής σε παιδιά και εφήβους».