ΕΠΣ Θράκης: Η μάχη της παραμονής στα πλει άουτ της Α1 Κατηγορίας! Όλες οι περιπτώσεις ισοβαθμίας…

Φωτιά στα πλέι άουτ παραμονής έβαλε ο Ηρακλής Σαπών το Σάββατο του Λαζάρου μετά το διπλό σωτηρίας μέσα στους Αγ. Θεοδώρους, με αποτέλεσμα ο Σπάρτακος από σίγουρος πριν από δυο αγωνιστικές με ήττα στον Μίσχο να αποχαιρετά την κατηγορία, εαν το παιχνίδι στις Σάπες ανάμεσα σε Ηρακλή και Στρύμη μείνει ισόπαλο.

Πλεον μόνο ο Ορφέας Ξυλαγανής είναι σίγουρος και μαθηματικά για την παραμονή, ενώ τα σενάρια για τους υπόλοιπους τέσσερις είναι αρκετά αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των ομάδων υπολογίζονται οι τέσσερις συνολικά αγώνες της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ.

Ο Ηρακλής Σαπών με 23 βαθμούς (υπολογίζονται εξι βαθμοι με την Καλλίστη) την κατάλληλη στιγμή πέτυχε την μεγάλη και πρωτη του νικη στα πλει οφ εντός γηπέδου μεσα στους Αγ. Θεόδωρους και με ισοπαλία με την Στρυμη στις Σάπες καθαρίζει την μπουγάδα. Σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να περιμένει μη νίκη του Αετού επί του Σπάρτακου, ωστε να μην βγουν τα κουμπιουτεράκια…αν και έχει το πλεονέκτημα στις περισσότερες ισοβαθμίες.

Ο Ορφέας Στρύμης επίσης με 23 βαθμούς μετά την νίκη επί της αδιάφορης Ξυλαγανής θέλει και αυτός όπως και ο Ηρακλής έναν βαθμό στο μεταξύ τους παιχνίδι για να καθαρίσει την παραμονη του. Διαφορετικά και αυτός θέλει μή νίκη του Μίσχου για να αισθάνεται ήσυχος και να μην μπλέξει σε μίνι βαθμολογίες ισοβαθμίας, αφού υστερεί στις περισσότερες ισοβαθμίες.

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής θα γίνει οπως αναφέρθηκε παραπάνω στον Μίσχο όπου όπου όποιος χάσει χάνεται και αποχαιρετά την κατηγορία. Ο Σπάρτακος παίζει βέβαια για δυο αποτελέσματα (νίκη και ισοπαλία), αλλά έαν ηττηθεί θα παραμεινει κατηγορία ο Μίσχος που έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία (Στα μεχρι στιγμής τρια παιχνίδια τους ο Σπάρτακος έχει 2 νικες 2-1, 3-2, ενώ ο Αετός μια, αλλά με 5-1 όποτε σε περίπτωση νίκης έχει την ισοβαθμία).

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΣ Θράκης υπολογίζονται σε περίπτωση βαθμολογίας οι 4 αγώνες μεταξύ των ομάδων σε κανονική περίοδο και πλει άουτ γεγονός που μπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση ίδιώς αν έχουμε τριπλή ισοβαθμία.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες ανάμεσα στις εμπλεκόμενες ομάδες και τα πιθανά σενάρια:

Ηρακλής Σαπών-Ορφέας Στρύμης 0-0, (?)
Ηρακλής Σαπών-Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 5-1, 1-1
Ηρακλής Σαπών-Αετός Μίσχου 0-0, 2-3

Ορφέας Στρύμης-Ηρακλής Σαπών 0-2, 0-0
Ορφέας Στρύμης-Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 2-3, 1-3
Ορφέας Στρύμης-Αετός Μίσχου 0-1, 4-1

Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων-Ηρακλής Σαπών 2-3, 1-2
Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων-Ορφέας Στρύμης 2-4, 0-0
Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων-Αετός Μίσχου 2-1, 3-2

Αετός Μίσχου-Ηρακλής Σαπών 2-5, 2-2
Αετός Μίσχου-Ορφέας Στρύμης 3-0, 2-0
Αετός Μίσχου-Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 5-1, (?)

Νίκη Στρύμης και Μίσχου: Τριπλή ισοβαθμία στους 23 βαθμούς (Ηρακλής Σαπών,Αετός Μίσχου, Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων)

Μίνι Βαθμολογία: Ηρακλής 15 βαθμοί, Αετός 11 βαθμοί, Σπάρτακος 7 βαθμοί

Νίκη Ηρακλή και Μίσχου: Τριπλή ισοβαθμία στους 23 βαθμούς (Ορφέας Στρύμης,Αετός Μίσχου, Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων)

Μίνι Βαθμολογία: Αετός 15 βαθμοί, Σπάρτακος 13 βαθμοί, Ορφέας 7 βαθμοί

Νίκη Μίσχου και ισοπαλία στο Ηρακλής-Στρύμη: Διπλή ισοβαθμία στους 23 βαθμούς (Αετός Μίσχου, Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων)

Υποβιβάζεται ο Σπάρτακος: Οι δυο ομαδες εχουν από δυο νίκες αλλα ο Αετός έχει καλύτερη διαφορά τερματων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Επομένως μια στροφή πριν το τέλος η μάχη της παραμονής αναμένεται απρόβλεπτη κρατώντας τους φίλους του ποδοσφαίρου της Ροδόπης σε εγρήγορση, αφού η μάχη του πρωταθλήματος είχε κριθει από καιρό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
1. Ορφέας Ξυλαγανής (25 βαθμοί): Καλλίστη 3-0 α.α
2. Ηρακλής Σαπών (23 βαθμοί): Στρυμη (εντός)
3. Ορφέας Στρύμης (23 βαθμοί): Ηρακλής (εκτός)
4. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (23 βαθμοί): Μίσχος (εκτός)
———————————
5. Αετός Μίσχου (20 βαθμοί): Σπάρτακος (εντός)
6. AO Ν. Kαλλίστης αποχώρησε