ΕΠΣ Ξάνθης: Κορυφαίος σκόρερ ο Γιάννης Καραγκιόζης! To 13άρι των γκολτζήδων της Α’ Κατηγορίας!!!

Με τους παίκτες του Ορφέα Ξάνθης και της Αναγέννηση Θαλασσιάς να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις των σκόρερ, και συνολικά 14 ποδοσφαιριστές να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό τερμάτων ολοκληρώθηκε ένα απο τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας των τελευταίας ετών.

Κορυφαίος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γιάννης Καραγκιόζης του Ορφέα Ξάνθης, που παρότι δεν αγωνίζεται ως καθαρό φορ πέτυχε 25 γκολ. Στην δεύτερη θέση των ακολουθούν δύο ποδοσφαιριστές της Θαλασσιάς οι Πέτρος Σαρηγιαννίδης και Γιάννης Χριστοφορίδης, με τον τελευταίο μάλιστα να μπαίνει στους κορυφαίους με τις επιδόσεις του τόσο την ομάδα του Αβάτου το πρώτο εξάμηνο όσο και με αυτή της Θαλασσιάς στο δεύτερο μισό της σαιζόν. Την πρώτη εξάδα των σκόρερ που σημείωσαν πάνω απο 15 τέρματα συμπληρώνουν οι Δημήτρης Ανδρίκου της Ασπίδας Ξάνθης με 18 τέρματα και οι Μουμίνογλου Τουγιάλ του Ορφέα και Κώστας Ξαντινίδης του Μαγικού που πέτυχαν απο 17 τέρματα.

Ακόμα τρεις παίκτες του Ορφέα συμπληρώνουν την πρώτη 14αδα με τους Λάζαρο Μαυρόπουλο στα 15 τέρματα και τους Μάνο Χαραλαμπίδη και Χίντ Ιμέρ στα 11 γκολ  να φτιάχνουν την πεντάδα του Ορφέα που βρίσκεται στους τοπ σκόρερ της χρονιάς. Έναν περισσότερο απο την Θαλασσιά που με τους Στέλιο Τουργαίδη στα 13 γκολ και Γιάννη Καζάκη στα 10 φτάνει τους τέσσερις στον τελικό πίνακα κατάταξης των σκόρερ της Α’ κατηγορίας.

Την λίστα των κορυφαίων σκόρερ συμπληρώνουν ο Θόδωρος Γιαπουτζής του Άρη Πετεινού με 11 γκολ προτού σταματήσει την μπάλα για να γίνει διαιτητής(θυμηθείτε ΕΔΩ), και οι Γιάννης Τσάνι της Βιστωνίδας και Γκιουλνέζ Μουαρέμογλου της ΑΕ Ξάνθης.

Παρότι δεν τους βάλαμε στην λίστα να αναφέρουμε πως στα 9 τέρματα ολοκλήρωσαν την σαιζόν οι: Μπάμπης Κυριαζίδης(Ασπίδα Ξάνθης), Ηλίας Μιχαηλίδης(Εχίνος Σπορ), Δημήτρης Βούλκος(Ερμής Μάνδρας), Ραμαδάν Σαλή Ταρκάν(ΑΕ Ξάνθης)

Η ομάδα με τους περισσότερους σκόρερ στη σαιζόν όπως αναμενόταν είναι ο Ορφέας Ξάνθης, καθώς για να σπάσει το όριο των 100 τερμάτων(θυμηθείτε ΕΔΩ) χρειάστηκε να σκοράρουν 14 ποδοσφαιριστές. Στην πρώτη θέση μαζί με τον Ορφέα είναι και η ομάδα του Ηρακλή Ζυγού επίσης με 14 σκόρερ. Απο εκεί και πέρα με 13 παίκτες ακολουθούν οι Ασπίδα Ξάνθης και Αστέρας Μαγικού, στους 12 διαφορετικούς σκόρερ βρίσκουμε τους Άρη Αβάτου και Άρη Πετεινού, ενώ στους 11 είναι οι Αναγέννηση Θαλασσιάς, Βιστωνίδα, Εχίνος Σπορ και Ερμής Μάνδρας. Στους 9 διαφορετικούς σκόρερ βρίσκουμε τον Νέστο Κύρνου, με την ΑΕ Ξάνθης να ακολουθεί στους 8, και την Ελπίδα Γενησέας στους 7. Δύο σκόρερ είχε όλη την χρονιά η ομάδα του Κεραυνού Λευκόπετρας με τους Αβραμίδη και Καλτσά να σημειώνουν τα δύο μοναδικά τέρματα του Κεραυνού.

Αναλυτικά η λίστα με τους 14 κορυφαίους σκόρερ της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, όλοι τους με διψήφιο αριθμό τερμάτων:

25 γκολ: Γιάννης Καραγκιόζης (Ορφέας Ξάνθης)

19 γκολ: Πέτρος Σαρηγιαννίδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Γιάννης Χριστοφορίδης(Άρης Αβάτου 13/ Αναγέννηση Θαλασσιάς 6)

18 γκολ: Δημήτρης Ανδρίκου(Ασπίδα Ξάνθης)

17 γκολ: Μουμίνογλου Τουγιάλ(Ορφέας Ξάνθης) Κώστας Ξαντινίδης(Αστέρας Μαγικού)

15 γκολ: Λάζαρος Μαυρόπουλος(Ορφέας Ξάνθης)

13 γκολ: Στέλιος Τουργαίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς)

11 γκολ: Μάνος Χαραλαμπίδης(Ορφέας Ξάνθης), Χίντ Ιμέρ(Ορφέας Ξάνθης), Θόδωρος Γιαπουτζής(Άρης Πετεινού)

10 γκολ: Γιάννης Καζάκης(Αναγέννηση Θαλασσιάς), Γιάννης Τσάνι (ΑΟ Βιστωνίδας), Γκιουλνέζ Μουαρέμογλου(ΑΕ Ξάνθης)