ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με το δεξί η Ασπίδα στη β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη Δεύτερη Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων η Ασπίδα Ξάνθης, η οποία κέρδισε με 56-58 της ΑΓΕ Πιερίας, πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, όμως ένα ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο για την ομάδα της Πιερίας την έφερε να προηγείται στο ημίχρονο με 43-30. Η Ασπίδα στο διάστημα αυτό δοκίμασε αρκετές μορφές άμυνας, όμως δεν μπόρεσε να βρει λύση στις επιθέσεις των αντιπάλων της. Αντίθετα αυτό έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της Ξάνθης δέχθηκε μόλις 13 πόντους, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, φτάνοντας στην ανατροπή και την πολύτιμη νίκη με 56-58.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης φάσης ο Απόλλων Πτολεμαΐδας κέρδισε με 45-38 τους Τιτάνες Παλαμά και πλέον η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα της Πτολεμαΐδας και την Ασπίδα που ξεκινάει στις μία το μεσημέρι αποκτά χαρακτήρα πρόωρου τελικού, καθώς η ομάδα που θα κερδίσει θα αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης, που οδηγεί στην Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής, το πρόγραμμα της δεύτερης και η βαθμολογία:

Απόλλων Πτολεμαΐδας – ΓΣ Τιτάνες Παλαμά 45-38

ΑΓΕ Πιερίας – ΑΠΣ Ασπίς 2001 Ξάνθης 56-58

Σάββατο 23 Απριλίου

11.00 ΓΣ Τιτάνες Παλαμά – ΑΓΕ Πιερίας

13.00 ΑΠΣ Ασπίς 2001 Ξάνθης – Απόλλων Πτολεμαΐδας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Απόλλων Πτολεμαΐδας 2

2. Ασπίς 2001 Ξάνθης 2

3. ΑΓΕ Πιερίας 1

4. Τιτάνες Παλαμά 1