Photos: Έπεσε η αυλαία της 1ης Αθλητικής Συνάντησης Εκκλησιαστικών Σχολείων που έγινε στην Ξάνθη!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην πόλη της Ξάνθης η 1η Αθλητική συνάντηση Εκκλησιαστικών Σχολείων της χώρας το τριήμερο 17-19 Απριλίου, οπού είχαμε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και Ανωμάλου δρόμου. Η “αυλαία” έπεσε το πρωί της Τρίτης 19 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Ξάνθης οπού πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των νικητών.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Διευθυντής της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας π. Σταύρος Μπόζου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Γεώργιος Παπαθανασίου , ο διευθυντής του εκκλ. σχολείου Ξάνθης πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Τρασανίδης, ενώ τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης και ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης σε θέματα Αθλητισμού Μιχάλης Λομβαρδέας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του Εκκλησιαστικού σχολείο Ξάνθης πάτερ Στέφανος που μίλησε για την επιτυχία που είχαν οι αγώνες αλλά και την σημασία που είχαν, όπως και την αξία του ότι η πρώτη συνάντηση επελέγη να γίνει στην Ξάνθη. Ακολούθησαν τραγούδια απο την χορωδία του Εκκλησιαστικού σχολείου της Ξάνθης οπού μεταξύ άλλων είπαν και τραγούδια του μεγάλου Ξανθιώτη Μάνου Χατζηδάκι. Ακολούθησε χαιρετισμός απο τον Διευθυντή της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας πάτερ Σταύρο Μπόζου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη αλλά και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ξάνθης κ. Λομβαρδέα. Για να ακολουθήσουν στην συνέχεια οι απονομές.

Οι απονομές ξεκίνησαν αρχικά απο το ποδόσφαιρο οπού την πρώτη θέση κατέλαβε η Ριζάρειος σχολή με τους αθλητές της να παραλαμβάνουν τα μετάλλια και την κούπα απο τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, την δεύτερη θέση κατέλαβε η Φλώρινα με τους μαθητές της να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους απο τα χέρια του Διευθυντή της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας π. Σταύρου Μπόζου. Ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το σχολείο της Ξάνθης με τους αθλητές τις να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους απο τα χέρια του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη.

Οι απονομές συνεχίστηκαν με τα μετάλλια για το άθλημα του μπάσκετ, οπού και εκεί πρώτευσε η Ριζάρειος σχολή με τους μαθητές της να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους αλλά και την κούπα απο τα χέρια του Αντιδήμαρχου Ξάνθης για θέματα Αθλητισμού Μιχάλη Λομβαρδέα, την δεύτερη θέση κατέλαβε το σχολείο της Θεσσαλονίκης με την απονομή να κάνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Γιώργος Παπαθανασίου. Την τρίτη θέση κατέλαβε το Εκκλησιαστικό σχολείο Ξάνθης με την απονομή να κάνει ο Κ. Καζάκης μέλος  της Σχολικής Εφορίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε και με τις ατομικές απονομές για το αγώνισμα του Ανώμαλου Δρόμου, οπού στα κορίτσια την πρώτη θέση κατέλαβε η Ξανθιώτισσα Μαρία Τριανταφυλίδου με χρόνο 11:49:09, την δεύτερη θέση κατέλαβε η Γαβριέλλα Χατζηαποστόλου της Ριζάρειος σχολής με 11:49:53, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Ειρήνη Πανταζάκου επίσης της Ριζάρειος σχολής με χρόνο 13:13:04. Στα αγόρια την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ιωάννης Μελετίδης.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης όλα τα σχολεία που μετείχαν μαζί με τους προσκεκλημένους φωτογραφήθηκαν στο σκαλιά του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας, με όλους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την 2η συνάντηση των Εκκλησιαστικών Σχολείων σε όποια πόλη επιλεγεί να γίνει. Το ThrakiSportS ήταν παρών στην εκδήλωση και μέσα απο το παρακάτω φωτορεπορτάζ σας παρουσιάζει στιγμές απο την εκδήλωση…