ΕΠΣ Θράκης: Η χειρονομία που θύμισε «γκρίζους λύκους» και προκάλεσε συζητήσεις στη Ροδόπη

Η ανάρτηση των φωτορεπορτάζ από την απονομή του τίτλου της Β’ Κατηγορίας στον Δοκό από Rodopisports, Παρατηρητή της Θράκης και Περισκόπιο άναψε… φωτιές, εξαιτίας μιας χειρονομίας που φαίνεται να κάνει ένας παίκτης της πρωταθλήτριας ομάδας κατά την διάρκεια των αναμνηστικών φωτογραφιών.

Στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης τέθηκε το ζήτημα, με το ερώτημα εάν πρόκειται για την γνωστή χειρονομία των γκρίζων λύκων που παραπέμπει στους ακραίους τούρκους εθνικιστές. Αν υπήρχε βέβαια τέτοιο ζήτημα θα έπρεπε η ΕΠΣ ενδεχομένως να προχωρήσει σε πειθαρχικές κυρώσεις, ανάλογες με εκείνες που για παράδειγμα είχε αντιμετωπίσει ο Κατίδης με τον περίφημο ναζιστικό χαιρετισμό (που ακόμα πληρώνει).

gkrizoiΩστόσο φαίνεται ότι ο συναγερμός έληξε πριν καν προκληθεί, αφού η εκτίμηση των περισσοτέρων που παρατηρούν τις εικόνες συγκλίνει πως δεν πρόκειται για τον χαιρετισμό των «γκρίζων λύκων» (μπορείτε να τον δείτε δεξιά στην φωτογραφία πώς ακριβώς είναι το συγκεκριμένο εθνικιστικό σήμα) αλλά μάλλον για μια κίνηση που πιο πολύ μοιάζει με το γνωστό σήμα της ροκ και για την ακρίβεια της «χέβι μέταλ» μουσικής.

Και πάλι όμως, μοιάζει… χωρίς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν αυτό προσπάθησε ο παίκτης ή αν απλά έτυχε να τον αποτυπώσει ο φακός έτσι.

Βέβαια, τι ακριβώς ήθελε να δείξει μόνον ο ίδιος παίκτης που έκανε την χειρονομία το ξέρει. Η περίπτωσή του είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι απασχόλησε τους ιθύνοντες της ΕΠΣ μετά από σχετική καταγγελία, αλλά η εκτίμηση είναι πως δεν υποκρύπτεται κάποιο πολιτικό ή εθνικιστικό μήνυμα.

Θα ήταν πραγματικά κρίμα να αμαυρωθεί η γιορτή του ΑΠΣ Δοκού από κάτι, αν και είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν κρούσματα προσπαθειών εκμετάλλευσης της αγάπης του μειονοτικού πληθυσμού για τις ερασιτεχνικές του ομάδες προκειμένου να αναδειχθούν μέσω αυτού ζητήματα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δοκός είναι μια αμιγώς μειονοτική ομάδα που εδρεύει στον (μειονοτικό)  Δήμο Αρριανών και αναδείχθηκε με το σπαθί της πρωταθλήτρια στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης εξασφαλίζοντας δικαιωματικά την άνοδο και σηκώνοντας την κούπα του πρωταθλητή.