Την Κυριακή βγαίνει ο αντίπαλος των ΑΕ Διδυμοτείχου, Δόξας Προσκυνητών και Ορφέα Ξάνθης στα μπαράζ των πρωταθλητών

Ακριβώς ένα μήνα πριν την έναρξη των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης, Ξάνθης και Καβάλας στο οποίο οι δύο πρώτοι θα πάρουν το εισιτήριο για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ήδη οι ΑΕ Διδυμοτείχου, Δόξα Προσκυνητών και Ορφέας Ξάνθης εξασφάλισαν την παρουσία τους στα μπαράζ εν αντιθέσει με τον πρωταθλητή Καβάλας που θα βγει την Κυριακή.

Στην τελευταία αγωνιστική σε αντίθεση με τους τρεις νομούς της Θράκης θα βγει ο πρωταθλητής στην ΕΠΣ Καβάλας, με τους Αετό Ορφανού και Ηρακλής Καβάλας να αναμετρώνται στο “Βερούλειο” στον “τελικό” ανάμεσα στις δύο κορυφαίες όπως καταδεικνύει η βαθμολογία ομάδες της Καβάλας.

Η ομάδα του Ορφανού βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογία με 77 βαθμούς και είναι αυτή που έχει το πλεονέκτημα καθώς πάει στην έδρα του Ηρακλή παίζοντας για δύο αποτελέσματα που θα την αναδείξουν πρωταθλήτρια και θα έχει μια ιστορική ευκαιρία να διεκδικήσει μέσω των μπαράζ την παρουσία της σε Εθνικά πρωταθλήματα.

Ο δεύτερος Ηρακλής Καβάλας που βρίσκεται στο -2 απο την πρώτη θέση θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του αλλά και την ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά, κυρίως με τους δύο πρώην παίκτες της Ξάνθης Κώστα Άγγο και Νίκο Βαλαβανόπουλο που έχουν πετύχει μαζί 43 γκολ(31 ο Άγγος και 12 ο Βαλαβανόπουλος). Η ομάδα του Ηρακλή θέλει μόνο νίκη καθώς σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα μένει στην δεύτερη θέση. Η ομάδα του Ηρακλή σε αντίθεση με την ομάδα του Ορφανού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Εθνική κατηγορία(Δ’ Εθνική) ενώ ο προπονητής του Ιγνατιάδης είναι απο τους πλέον έμπειρους στον χώρο.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο κορυφαίος Καβαλιώτης ρέφερι που βρίσκεται στην Super League, Σταύρος Μάνταλος που θα έχει βοηθούς του τους Λάζαρη και Καραβασίλη. Στον πρώτο γύρο στην αναμέτρηση του Οφρύνιου οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1.