Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης για τις ημερομηνίες και τον τρόπο επανέναρξης της διοργάνωσης

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης, καθώς τυγχάνει και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της Ομοσπονδίας και κατά συνέπεια όφειλε να είναι στις επάλξεις, περιμένοντας την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, με την οποία αποφεύγεται πλέον οριστικά το ποδοσφαιρικό Grexit.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού λοιπόν υπέγραψε και δημοσιοποίησε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου και την απέστειλε στην ΕΠΟ. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή, «οι εναπομείναντες αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ΕΠΟ. Ωστόσο, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και ο τελικός με την παρουσία μαθητών χωρίς την έκδοση εισιτηρίων».

Σε σχέση με τις ημερομηνίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης εξήγησε ότι μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, επισήμως δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια για την ανεύρεση ημερομηνιών, περιμένοντας την απόφαση του υφυπουργού. Ωστόσο δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος με τα πλέι οφ, θα έπρεπε πρώτα να γίνει συνεννόηση με την Super League, κάτι πάντως που ο ίδιος δεν θεώρησε πρόβλημα. Άλλωστε είναι ο ίδιος ο Μάνος Γαβριηλίδης εκπρόσωπος της ΕΠΟ στο ΔΣ της Super League και έχει τρόπο επικοινωνίας.

Επιπλέον, θέλουν και οι ομάδες που θα μετέχουν στα πλέι οφ να γνωρίζουν την έκβαση του τελικού του κυπέλλου, ώστε να ξεκαθαρίσει με τι θα ισοδυναμεί το κάθε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για αυτό και στην ΕΠΟ προσανατολίστηκαν στην άμεση διεξαγωγή των αναμετρήσεων που εκρεμούν. Πιθανό να αποφασιστεί ο πρώτος αγώνες ΑΕΚ-Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ να οριστεί για την προσεχή Τετάρτη και οι επαναληπτικοί Ατρόμητος-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, εφόσον γίνει, μια εβδομάδα μετά, το διήμερο Μεγάλης Τρίτης και Μεγάλης Τετάρτης 26 και 27 Απριλίου.

Σε σχέση με την ημερομηνία του τελικού, φαβορί φέρεται το Σάββατο 7, μια εβδομάδα δηλαδή μετά το Πάσχα. Όσο για την έδρα του τελικού, η προκήρυξη του κυπέλλου ορίζει ξεκάθαρα ότι αυτή είναι το ΟΑΚΑ, δηλαδή το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ωστόσο θα φανεί τις επόμενες μέρες και με βάση την απόφαση του υφυπουργού για παρουσία μαθητών σε αυτόν, αν θα χρειαστούν κάποιες ενέργειςς προς την κατεύθυνση της διόρθωσής του.