Region’s Cup: Εντός έδρας, κόντρα σε Κοζάνη και Δράμα αντίστοιχα, ξεκινούν το απόγευμα οι ΕΠΣ Ξάνθης και Θράκης

Ξεκινά το απόγευμα για τις δύο ομάδες της Θράκης που συμμετέχουν η διοργάνωση του Region’s Cup. Μπορεί χθες και σήμερα στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα της Ευρώπης να κυριαρχεί το Τσάμπιος Λιγκ, ωστόσο και αυτή η διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ δεν είναι κάτι αδιάφορο και κυριαρχεί, τουλάχιστον στην τοπική επικαιρότητα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο και αφορά.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν ομάδες από διάφορες ΕΠΣ της Ελλάδας με ερασιτέχνες παίκτες ηλικίας από 19-40 χρονών. Τα παιχνίδια γίνονται με τη μορφή νοκ άουτ, δηλαδή ένα παιχνίδι και σε περίπτωση ισοπαλίας έχουμε παράταση και στη συνέχεια πέναλτι, με σκοπό να αναδειχθεί η νικήτρια από την Ελλάδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν υπογράψει σε όλη την διάρεκια της καριέρας τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Συνολικά εννιά ΕΠΣ από όλη τη χώρα δήλωσαν συμμετοχή, με την ΕΠΣ Θράκης να συμμετέχει για δεύτερη διαδοχική φορά (πριν δυο χρόνια είχε φτάσει μέχρι τον ελληνικό τελικό) και την ΕΠΣ Ξάνθης να πραγματοποιεί την παρθενική της συμμετοχή.

Οι δυο ομάδες ξεκινούν εντός έδρας με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Βόρειου ομίλου, που θα είναι ουσιαστικά και ο ημιτεκαι ημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι επίλεκτοι της ΕΠΣ Ξάνθης υποδέχονται στο ΔΑΚ(Ασπίδα) Ξάνθης  την ομάδα της ΕΠΣ Κοζάνης, ευελπιστώντας να καταφέρουν στην πρώτη τους συμμετοχή στον θεσμό να πετύχουν και τη πρώτη τους νίκη.Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση της κλήρωσης, η ΕΠΣ Ξάνθης θα έπαιζε με το νικητή της αναμέτρησης της ΕΠΣ Κοζάνης με αυτή του Κιλκίς, αλλά το Κιλκίς αποσύρθηκε τελικά με αποτέλεσμα να περάσει άνευ αγώνα.

Από την άλλη, στο γήπεδο του Ραδιοφωνικού σταθμού της Κομοτηνής η ΕΠΣ Θράκης θα υποδεχτεί την ομάδα της ΕΠΣ Δράμας με τους παίκτες του Σπύρου Κουτσογιάννη να ευελπιστούν σε μια ανάλογη πορεία με αυτή που είχε γίνει προ διετίας. Μάλιστα και στην τότε πορεία η ΕΠΣ Θράκης είχε ξεκινήσει αντυιμετωπίζοντας την ΕΠΣ Δράμας και την είχε αποκλείσει.

Θυμίζουμε ότι οι νικητές των δύο αναμετρήσεων θα βρεθούν στην 2η αγωνιστική στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης, διεκδικώντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό οπού θα βρούν απέναντι τους το νικητή του Νότιου Ομίλου. Για τον Νότιο όμιλο για την 1η αγωνιστική έχουμε τις αναμετρήσεις ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης – ΕΠΣ Άρτας και ΕΠΣ Εύβοιας – ΕΠΣ Χανιών.

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 το απόγευμα καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης και πέναλτι. Για την εξέλιξή τους θα υπάρχει ενημέρωση μέσα από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ – ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΕΝΩΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΕΝΩΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ