Ο απολογισμός των Xanthi Runners για τον 2ο αγώνα “Xanthi Old City Trail”

Ανακοίνωση με την οποία έκαναν τον απολογισμό της απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης του αγώνα δρόμου “Xanthi Old City Trail” που διεξήχθη στους δρόμους της Παλιάς πόλης της Ξάνθης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξέδωσαν οι Xanthi Runners, και παράλληλα ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα.

Αναλυτικά:

2ος Xanthi Old City Trail. Στον απόηχο των ιαχών μιας επιτυχημένης διοργάνωσης.

Ο 2ος Xanthi Old City Trail γράφτηκε και αυτός στην Ιστορία. Η «επόμενη μέρα» ξημέρωσε με αισθήματα χαράς, υπερηφάνειας, ικανοποίησης και έντονης συγκίνησης από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και φέτος η διοργάνωση. Τα φώτα της μεγάλης αυτής αθλητικής γιορτής έσβησαν για την πόλη μας και η κούραση της όλης προσπάθειας έδωσε τη θέση της στη γλυκιά ανάμνηση που άφησε σε όλα τα επίπεδα η επιτυχία της. Η φετινή γιορτή έφερε ρεκόρ στο χρονόμετρο καταρρίπτοντας τον χρόνο της διαδρομής.

Πάνω από 900 αθλητές-τριες κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, δρομείς υγείας, η αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητισμού στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής, καθώς και μαθητές, όλοι τους με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πόλης μας, δίνοντάς της ένα μοναδικό χρώμα. Στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, ξεπερνώντας πραγματικά κάθε μας προσδοκία και έλαβαν μέρος στον 2ο Xanthi Old City Trail, στον Δρόμο Παλιάς Πόλης των τεσσάρων χιλιομέτρων και διακοσίων μέτρων και στον αγώνα των χιλίων μέτρων για μαθητές Δημοτικού.

Μήνυμα προς του αθλητές στην έναρξη της διοργάνωσης απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δρεμσίζης Ιωάννης ο οποίος στην συνέχεια σε ρόλο αφέτη έδωσε την πιστολιά εκκίνησης των αγώνων.

Ο εξαιρετικά φιλικός για αγώνα καιρός, το χειροκρότημα ενθάρρυνσης του κόσμου προς τους δρομείς στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής, η παρουσία των διαφόρων συλλόγων, η όμορφη υβριδική και παράλληλα απαιτητική διαδρομή στον παραδοσιακό οικισμό της παλαιάς πόλης της Ξάνθης και στο περαστικό δάσος της, με συχνές υψομετρικές εναλλαγές σε σκαλιά, πλακόστρωτα σοκάκια, χώμα, αλλά και άσφαλτο, συνέθεσαν την εικόνα του δεύτερου Xanthi Old City Trail.

Οι αθλητές συνάντησαν μεγάλες υψομετρικές διαφορές και δυσκολίες αλλά σχεδόν όλοι κατάφεραν να τερματίσουν, σε μια διοργάνωση που είχε μεγάλη σημασία η συμμετοχή και ο τερματισμός. Μετά τον τερματισμό των δύο μεγάλων αγώνων πραγματοποιήθηκε αγώνας ενός χιλιομέτρου για παιδιά, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

Η δεύτερη διοργάνωση του Xanthi Old City Trail, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μετά το τέλος του αγώνα, σε προσωπικές συνομιλίες με πολλούς δρομείς, διαπιστώσαμε πως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και δεν είχαν τίποτε αρνητικό να επισημάνουν. Αυτό δείχνει ότι επετεύχθη ο πρώτος μας στόχος που ήταν να προσφέρουμε έναν υψηλού επιπέδου σε διοργάνωση αγώνα στον κόσμο, στρέφοντάς τον σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής στους δρόμους υγείας. Παράλληλα επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος μας, που ήταν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης αφού η παρουσία ελίτ αθλητών μπορεί να ωθήσει τους μικρούς δρομείς-μαθητές αλλά και γενικότερα τους πολίτες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να γίνουν κομμάτι της αθλητικής κοινότητας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι συνολικές εγγραφές ανήλθαν στις 1050 ενώ οι δρομείς που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν την ημέρα του αγώνα σε όλα τα αγωνίσματα στις 917. Φέτος στον αγώνα του 2ου Xanthi Old City Trail 14.300 μέτρων, στον οποίο τερμάτισαν συνολικά 316 δρομείς, κατερρίφθη το ρεκόρ διαδρομής με την επίδοση που σημείωσε ο Καστοριανός Ευάγγελος Νούλας της ομάδας Kasimis Training ο οποίος κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα 04 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα. Ο Ευάγγελος με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Καβαλιώτη αθλητή της τότε SALOMON HELLAS και σήμερα της IRON TEAM , Νίκο Σιδερίδη ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της διαδρομής από τον 1ο Xanthi Old City Trail με χρόνο 1:04:56. Δεύτερος νικητής στην κατηγορία των ανδρών αναδείχτηκε ο Δραμινός αθλητής του ¨ONE STEP BEYOND-DRAMA RUNNERS¨, Δήμητρης Τσεφαλής με χρόνο 01:05:05 και τρίτος ο Εβρίτης Αθλητής της ομάδας ¨ LYKOI KEXAGIOGLOY¨, Χρήστος Γιαννακάκης με χρόνο 01:09:43. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δραμινή αθλήτρια Μαμανίδου Γεωργία της IRON TEAM με 01:27:28, δεύτερη η Ξανθιώτισσα αθλήτρια Ιωάννα Κούτσικου των Xanthi Runners/EVEREST STORE με 01:32:02 και τρίτη η επίσης Ξανθιώτισσα Δήμητρα Ζλάτκου των Xanthi Runners με 01:32:16.

Στον Δρόμο Παλιάς Πόλης των 4,2 χιλιομέτρων τερμάτισαν  συνολικά 303 δρομείς. Γρηγορότερος όλων ήταν ο αθλητής του ΑΠΟΦΚΑ ΞΑΝΘΗΣ Σαλί Τσιτάκ, ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 00:17:13. Ο Πτολεμαδιώτης αθλητής Χρήστος Φίτζιος ήταν δεύτερος με 00:17:17 και ο Ευάγγελος Παπαϊωάννου τρίτος με 00:17:48.

Στις γυναίκες στα 4,2 χλμ πρώτη τερμάτισε η Έλενα Ξυλά με 00:22:31, δεύτερη η Χριστίνα Μαυροματίδου με 00:22:57 και τρίτη η Θεοδώρα Κοκκίνη με 00:23:48. Στον αγώνα των 1000 μέτρων τερμάτισαν  συνολικά 298 μαθητές Δημοτικού.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές των αγώνων, μπροστά από το παλιό Ρολόι της πόλης μας, το οποίο μαζί με την Παλιά Πόλη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της Ξάνθης και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της. Τις απονομές πραγματοποίησαν, ο Αντιπεριφρειάρχης Ξάνθης κος Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κος Λομβαρδέας Μιχαήλ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κος Δρεμσίζης Ιωάννης και ο εκπρόσωπος του τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κος Καραμανλής Ιωάννης. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των κατηγοριών του 2ου Xanthi Old City Trail 14.300 μέτρων. Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο 2ος Xanthi Old City Trail επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων εκείνων που συντέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα και μας επιτρέπει να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τις προσδοκίες μας και να θέσουμε υψηλότερους στόχους, υποσχόμενοι ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις ενόψει του επόμενου ραντεβού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε τη θετική τους διάθεση την οποία μετέδωσαν και σε εμάς.

Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε και όλους τους αφανείς ήρωες, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η επιτυχία της διοργάνωσης. Και μιλάμε φυσικά για τους 150 και πλέον εθελοντές, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους ο καθένας ήταν εκεί, στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στις διασταυρώσεις, στα σημεία κατά μήκος της διαδρομής, στην εκκίνηση και στον τερματισμό, στην γραμματεία και όπου αλλού ήταν χρήσιμοι και καμάρωναν γι’ αυτόν τον αγώνα, συμμετέχοντας ενεργά με συνέπεια, με πειθαρχία, με ανιδιοτέλεια, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Και φυσικά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης και ιδιαίτερα των κατοίκων της παλαιάς πόλης, οι οποίοι  με το ζεστό τους χειροκρότημα ενθάρρυναν την προσπάθεια των συμμετεχόντων.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους φορείς, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και τους συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και τον Δήμο Ξάνθης για την συμβολή τους στην συνδιοργάνωση του αγώνα. Ευχαριστούμε τα τμήματα της Αστυνομίας και της Τροχαίας Ξάνθης για την σημαντική συμβολή τους στην ασφαλή διοργάνωση του αγώνα αλλά και το τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης ως υποστηρικτή του αγώνα, για την παροχή της υγειονομικής κάλυψης τόσο στην εκκίνηση και στον τερματισμό όσο και κατά μήκος της διαδρομής , ειδικότερα στα σημεία όπου υπήρχε υψηλός βαθμός δυσκολίας.

Ευχαριστούμε τη σημαντική παρουσία και βοήθεια στον αγώνα, του Δ΄Σώματος Στρατού, την Ομάδα Φυσικής Αγωγής του Νομού Ξάνθης, τους Προσκόπους, το σύλλογο για την προστασία και την αναβίωση της παλιάς Ξάνθης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, τους πολιτιστικούς Συλλόγους Ξάνθης και συγκεκριμένα, τον Σύλλογο «Εβριτών», τον Σύλλογο «Διόνυσος», τον Σύλλογο «Κατασκηνωτές» και τον Σύλλογο «Βάτραχοι». Ευχαριστούμε τον Ιατρό καρδιολόγο κ. Γκαμπρά Κομνηνό ο οποίος προσέφερε ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες του συμβάλλοντας στην ιατρική κάλυψη του αγώνα.

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του τμήματος πρασίνου του Δήμου Ξάνθης για την πολύτιμη βοήθεια τους στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα. Ευχαριστούμε τον Ιωάννη Χατζηαναστασίου για την πολύτιμη εθελοντική συμβολή του στην φωτογραφική κάλυψη της διοργάνωσης με χιλιάδες φωτογραφίες από την εκκίνηση και τον τερματισμό όλων των αγώνων. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ερασιτέχνες φίλους φωτογράφους για την πλούσια φωτογραφική κάλυψη που μας παρείχαν με την κάμερα τους αποθανατίζοντας τους δρομείς σε πολλά σημεία της διαδρομής.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πιστέψαμε και πιστεύουμε στο θεσμό του Xanthi Old City Trail και δίνουμε την δέσμευση μας για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε εσάς τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχατε σε αυτήν την γιορτή του μαζικού αθλητισμού, να μας αποτυπώσετε και να μας αποστείλετε στο email του συλλόγου: xanthirunners@gmail.com, τις δικές σας παρατηρήσεις και σχόλια προκειμένου να βελτιώσουμε στο έπακρο την ποιότητα των παροχών και υπηρεσιών του Αγώνα.

Τα αποτελέσματα του αγώνα αναρτήθηκαν και μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας στην διεύθυνση: http://www.xanthirunners.gr/el/.  Τις προσεχείς μέρες θα αναρτηθεί όλο το μέρος του φωτογραφικού υλικού που συγκεντρώθηκε από τον αγώνα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. ”