Οι δηλώσεις Γκιρτζίκη για τις διαδικασίες αποφυγής του Grexit και επανέναρξης του Κυπέλλου

Την Παρασκευή περιμένει την οριστική αποφυγή του Grexit ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, που προτιμά να είναι αρκετά συγκρατημένος σε σχέση με την υπόθεση παρά την αισιοδοξία που εκφράζουν απάντες μετά την συμφωνία της Τρίτης.

«Το ποδόσφαιρο δε θα πω αν βγαίνει νικητής ή όχι, αυτό που μπορώ να πω είναι πως πρέπει να παίζεται και να μην διακόπτεται», σχολίασε ο Ξανθιώτης πρόεδρος στο υπουργείο Πολιτισμού, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρόντος του ίδιου ανάμεσα στον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και την αντιπροσωπία της FIFA.

Οσο για το Grexit; «Δε μπορώ να πω πως υπάρχει οριστική αποφυγή, αυτό θα φανεί την Παρασκευή», σχολίασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, για να καταλήξει λέγοντας πως «Αν ξεκινήσει το Κύπελλο φυσικά και θα αποσύρουμε την προσφυγή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης έμεινε εκτός κάδρου των επτά προσώπων που θα πρέπει να απομακρυνθούν από την ΕΠΟ, κάτι που δημοσίως εξόργισε την πλευρά του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη να ζητά δημοσίως (ξανά) την παραίτησή του.

Ο ίδιος ο Γκιρτζίκης έχει αποφύγει την Τετάρτη οποιαδήποτε δήλωση, ωστόσο αυτό της Τρίτης αφήνει περιθώρια για εμπλοκή. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΕΠΟ θα αποσύρει την προσφυγή αν ξαναρχίσει το κύπελλο, γιατί δεν θα έχει άλλωστε και κανένα νόημα.

Από την πλευρά του υφυπουργείου διαρρέουν ωστόσο ότι περιμένουν πρώτα η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή και μετά ο υπουργός να ορίσει την επανέναρξη του Κυπέλλου, απαντώντας θετικά σε σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας. Δηλαδή το ζήτημα είναι επικοινωνιακό, να φανεί ότι η ΕΠΟ παρακαλάει τον υπουργό και αυτός να της κάνει το χατήρι.

Στα μικρά αυτά επικοινωνιακά, υπάρχει περιθώριο να δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά δύσκολα εκτιμάται ότι θα είναι ανυπέρβλητο. Η ουσία είναι ότι την Τετάρτη ούτε απόσυρση της αίτησης ακύρωσης της ΕΠΟ στο ΣτΕ είχαμε αλλά ούτε και επιστολή στον υφυπουργό με αίτημα την επανέναρξη του Κυπέλλου. Αυτά αναμένονται την Πέμπτη όπως και κυρίως, ένα έγγραφο της FIFA με τα σημεία της συμφωνίας.

Μέχρι να συμβούν αυτά και κυρίως μέχρι επισήμως η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της για το κύπελλο, το θέμα του Grexit παραμένει ανοιχτό. Με πιο μικρές πιθανότητες, αλλά ανοιχτό. Για αυτό και η πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία του Γκιρτζίκη, στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση Κουτσοκούμνη – Γκιρτζίκη…