Θρίαμβος των κοριτσιών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης! Συγκλονιστική άνοδος στην Α2 Γυναικών!!!

Οι αγώνες των  μπαράζ στην επιτραπέζια αντισφαίριση ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα με την  γυναικεία ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να πανηγυρίζει την άνοδο στα σαλόνια της Α2  Εθνικής Κατηγορίας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο περίπου η αθλήτρια του Εθνικού Παναγιώτα Μούρου επέστρεψε στην ομάδα και έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις ώστε να στηθεί μια ομάδα  πού θα διεκδικούσε την επιστροφή στην Α2 κατηγορία . Η ομάδα ενισχύθηκε με την καταξιωμένη αθλήτρια από την Αθήνα Μαρία Αρτσέτου και την Θεσσαλονικιά Ντιάννα Κοτατζιάν.

Αξίζει να  σημειωθεί πως  ομάδα του Εθνικού ξεκίνησε αήττητη  με την πρωτιά στο τοπικό πρωτάθλημα  Θράκης αποτελούμενη μόνο από αθλήτριες των ακαδημιών. Η πορεία της ομάδας συνεχίστηκε με την πρωτιά στην Βόρεια Ελλάδα, με τις προαναφερθείσες αθλήτριες Μούρου, Αρτσέτου και Κοτατζιάν να αποτελούν αχτύπητη τριπλέτα, να κερδίζουν κάθε αντίπαλο και να επιδεικνύουν την έννοια της ομάδας με το καλύτερο τρόπο μέσα και έξω από τα αγωνιστικά τραπέζια.

Κάπως έτσι η ομάδα του Εθνικού έφτασε στα τελικά μπαράζ της Αθήνας αήττητη  και ήταν έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο ανάμεσα σε πέντε ομάδες από όλη την Ελλάδα. Στο πρώτο  και όπως αποδείχθηκε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια των αγώνων, τα κορίτσια του Εθνικού κέρδισαν το Ηράκλειο με το εμφατικό σκορ 4-1   που έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα για την άνοδο. Η Μαρία Αρτσέτου πέτυχε   δύο νίκες για να συμβάλει καθοριστικά στην νίκη αυτή.

Το επόμενο παιχνίδι ήταν με το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο την ομάδα του Άλφα, από την οποία ηττήθηκε με 4-0. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν πτόησε τα κορίτσια του Εθνικού. Την δεύτερη μέρα των αγώνων ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης  στον  αγώνα με την ομάδα της Πάτρα, όπου χρησιμοποιήθηκε και η μικρή Θεοδώρα Βασιλειάδου, πήρε μια σημαντική νίκη με 4-0 παρέα με την Μαρία Αρτσέτουτ και την Παναγιώτα Μούρου.

Όλα έδειχναν ότι στο παιχνίδι με τα Χανιά, θα παίζονταν η δεύτερη θέση. Ωστόσο η πολύ αξιόλογη ομάδα από την Κρήτη πέτυχε νίκη έκπληξη επί του Άλφα με 4-3 και ανατράπηκαν τα δεδομένα, με όλες τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο να έχουν πλέον από μια ήττα. Ετσι, το τελευταίο παιχνίδι ήταν ένας πραγματικός τελικός με τον Εθνικό και τα Χανιά να διεκδικούν την άνοδο σε ένα ματς… θρίλερ.

Η Μαρία Αρτσέτου με τη φανέλα του Εθνικού πέτυχε δύο νίκες και έφτασε την ομάδα ένα βήμα πριν την άνοδο. Να σημειωθεί πως η Μαρία σε όλη τη σεζόν έκανε μόνο μία ήττα  και φυσικά αποτέλεσε στυλοβάτη της ομάδας. Η Κοτατζιάν παρά την σπουδαία εμφάνιση δεν μπόρεσε να φέρει άλλη μια νίκη. Ωστόσο αμέσως μετά, στο διπλό οι Αρτσέτου-Μούρου έκαναν τις νίκες τρείς για τον Εθνικό.

Πλέον η ομάδα της Αλεξανδρούπολης χρειαζόταν άλλη μια νίκη για την άνοδο. Τελικά το σκορ έφτασε στο 3-3 και στον τελευταίο αγώνα αναμετρήθηκαν η Μούρου με την Φρατζεσκάκη, μια από τις κορυφαίες νέες αθλήτριες του πινγκ πονγκ από την Κρήτη. Εκεί μίλησε η ψυχή της Παναγιώτας,  σε ένα ματς τεράστιας έντασης και μεγάλης ευθύνης. η Παναγιώτα δεν λύγισε αν και τα σετ ήταν 2-2 και στο τελευταίο η αθλήτρια του Εθνικού βρέθηκε να χάνει με 6-2! Βρήκε τις λύσεις και με κατάθεση ψυχής έκανε την απίστευτη ανατροπή και έδωσε στον Εθνικό την άνοδο στην Α2 Κατηγόρια!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ο.Α. Χανίων 4-3:

Μαρία Αρτσέτου-Μαρία Λαδάκη 3-2 (11-6, 6-11, 11-13, 11-8, 11-8)

Παναγιώτα Μούρου-Ρόδω Πιπεράκη 2-3 (9-11, 9-11, 11-5, 11-9, 9-11)

Ντιάνα Κοταντζιάν-Ευαγγελία Φραντζεσκάκη 2-3 (11-9, 9-11, 5-11, 11-7, 6-11)

Αρτσέτου/Μούρου-Πιπεράκη/Φραντζεσκάκη 3-0 (11-9, 11-8, 11-5)

Αρτσέτου-Πιπεράκη 3-2 (11-7, 8-11, 9-11, 11-6, 11-6)

Κοταντζιάν-Λαδάκη 1-3 (14-12, 6-11, 11-6, 9-11)

Μούρου-Φραντζεσκάκη 3-2 (11-5, 8-11, 12-14, 11-8, 11-8)