ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στην επικράτηση της Δόξας Προσκυνητών επί του Αστέρα Αιγείρου

Η Δόξα Προσκυνητών νίκησε με 2-0 στο «Σαράντης Μανάκας» της Αιγείρου τον τοπικό Αστέρα και θέλει πλέον μόνο έναν πόντο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο στην Α1 Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης.

Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε ότι θα ήταν ένα παιχνίδι κέντρου με πολλές μονομαχίες και δυνατά μαρκαρίσματα πράγμα που επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η Δόξα ήλεγχε από την αρχή τη ροή του παιχνιδιού και φαινόταν πως πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα πρώτα λεπτά είχαμε δύο καλά σουτ και από τις δύο πλευρές και μετά πολύ ένταση και συνεχόμενα φαουλ. Η Δόξα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 33′ όταν ο Βιόπουλος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή επιχείρησε το σουτ και νίκησε τον Δημάκη δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Δύο λεπτά αργότερα στο 35′ ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα όταν το σουτ του Θωμά έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαδιμιρίδης. Η Δόξα συνέχισε να πιέζει για να κλειδώσει την νίκη και έχασε άλλες δύο φάσεις πριν την λήξη του ημιχρόνου με τον Τρίχα, η πρώτη με απευθείας εκτέλεση φαουλ που έδιωξε σε κόρνερ ο Δημάκης και η δεύτερη με κεφαλιά του ίδιου παίχτη να απομακρύνεται πάνω στην γραμμή από του αμυντικούς πάλι σε κόρνερ.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Αστέρα όταν ο Σαμαδάς βγήκε τετ α τετ με τον Βλαδιμιρίδη αλλά έστειλε την μπάλα πάνω του και στην συνέχεια οι αμυντικοί της Δόξας απομάκρυναν σε κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα μπήκε εξίσου δυνατά με το πρώτο και με πολύ ωραίο σουτ του Τρίχα έκανε το 0-2 και ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο που τόσο πολύ χρειαζόταν.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και δεν είχαμε πολλές φάσεις. Ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία στο 55′ να μειώσει σε 1-2 όταν μετά από προβολή του Τουρασανίδη η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Δόξας. Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ανήκε στον Αστέρα που μετά από εκτέλεση φαουλ ο Τουρασανίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε αουτ.

Σύμφωνα με το rodopisports, ο τίτλος του MVP του αγώνα πάει στον Τρίχα ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι από μεριάς Δόξας, ήλεγχε το κέντρο και πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς για το 0-2 της ομάδας του.Ατυχος της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακα της ομάδας της Δόξας Βλαδιμιρίδης ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 87′ της αναμέτρησης. H φωτογραφία είναι από το ματς του πρώτου γύρου των πλέι οφ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΙΓΕΙΡΟΥ: Κωνσταντινίδης, Τσαγκαλίδης, Ρόιδος, Αλεξακούδης, Πατσαλής, Τουρασανίδης, Θωμάς, Αραμπατζής, Σαμαδάς, Τσορπίδης, Ανδρέου

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Βλαδιμιρίδης, Ραμαντάνης, Μόσχος, Μπενέκος, Κίτσος, Τρίχας, Γεμεντζής, Βιόπουλος, Παλι, Κλης