Γ’ Εθνική: Για το γόητρο στην Καβάλα ο Εθνικός, με Κοκκινόχωμα ο Έβρος Σουφλίου (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τις αναμετρήσεις της 29ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικης, με τις ομάδες της Θράκης, και τους υποβιβασμένους Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον κυπελλούχο της ΕΠΣ Έβρου Έβρο Σουφλίου, να αγωνίζονται ο πρώτος εκτός έδρας απέναντι στην Καβαλα, ενώ ο δεύτερος εντός έδρας εναντίον του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος.

Συγκεκριμένα ο δέκατος τέταρτος Εθνικός Αλεξανδρούπολης με μόλις 25 βαθμούς, και τρεις συνεχόμενες ήττες αντιμετωπίζει στην Καβάλα την τοπική ομάδα (42 βαθμοί) που φέτος πραγματοποιεί πολύ μέτριο πρωτάθλημα και στοχεύει απλά να τερματίσει στην πρωτη τετράδα. Πιθανότατα με ήττα ο Εθνικός αποχαιρετά και μαθηματικά την κατηγορία.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης εκτός έδρας σε συνολικά δωδεκα αγώνες έχει 3 νίκες (1-0 Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, 3-1 Κρύα Βρυση, 2-1 Θύελλα Φιλώτα), οχτώ ήττες (1-2 Εθνικό Σερρών, 0-5 Καμπανιακό, 0-1 Έβρο Σουφλίου, 0-3 Άρη, 0-3 Νέστος, 0-1 Κοζάνη, 0-1 Εορδαικός, 0-2 Δόξα Δράμας) και μια ισοπαλία 0-0 στο Κιλκίς με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου με τέρματα 7-20 κατά.

Ο Εθνικός αυτή την στιγμή βρίσκεται δωδεκα βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμου και τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου, οπότε η παραμονή φαντάζει «ουτοπία» αν και απομένουν 6 αγώνες για το τέλος. Στο πρωτο γύρο οι δυο ομαδες έμειναν ισόπαλες 1-1 στην Αλεξανδρούπολη.

Από την άλλη ο Έβρος Σουφλίου που στα τελευταία δυο παιχνίδια δείχνει μεγάλη βελτίωση, μετά το διπλό επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 0-2, δυσκόλεψε αρκετά και τον Καμπανιακό στην Χαλάστρα παρά την ήττα του με 3-1 υποδέχεται στο «Δημήτρης Μπακιρτζής» το υπό διάλυση Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και θέλει ρεβανς για την εξάρα του πρωτου γύρου.

Το Βυζάντιο που κόλλησε στους 34 βαθμούς αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν φαίνεται μετά τις αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών να χάνει σιγα-σιγα και αυτό το τρένο της παραμονής μετρώντας πέντε ήττες στα τελευταια έξι παιχνίδια του.

Η ομάδα του Έβρου συνολικά σε δωδεκα εντός έδρας αγώνες έχει 3 νίκες (2-1 Ηρακλής Αμπ. 1-0 Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Γαζώρου 3-0 α.α.), 2 ισοπαλίες ( 0-0 ΑΠΕΛ, 1-1 Καμπανιακός) και 7 ήττες (0-4 Καλαμαριά, 0-4 Κοζάνη, 1-2 Θύελλα Φιλώτα, 1-3 Καβάλα, 0-2 Αγιονέρι, 2-6 Νέστος, 2-4 Εορδαικός). Στον πρώτο γύρο το Βυζαντιο επικράτησε με 6-1 στο Κοκκινόχωμα.

Όλες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 16.00 το μεσημέρι της Κυριακής και φυσικά θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή τους από το ThrakiSportS.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου: Καβάλα-Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Έβρος Σουφλίου-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Άρης-Εορδαϊκός, Απόλλων Κρύας Βρύσης-Νέστος Χρυσούπολης, Δόξα Δράμας-Θύελλα Φιλώτας, Απόλλων Καλαμαριάς-ΑΠΕ Λαγκαδά, και Κοζάνη-Εθνικός Νέου Αγιονερίου. Ρεπό έχει ο Καμπανιακός, ενω ανευ αγώνα Εθνικός Σερρών-Ηρακλής Αμπελοκήπων 0-3. Ο Αρης χρειάζεται ένα βαθμό για να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ