ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στη νίκη-πρόκριση στον τελικό της Φιλίας Ορεστιάδας επί του ΑΟΣ(+photos)

Με τον Ξανθιώτη περιφερειακό Χαράλαμπο Σαββουλίδη να κάνει εκπληκτικά πράγματα, νιώθοντας ίσως και σαν το σπίτι του, μια και επέστρεψε στην Ξάνθη αλλά όχι εκεί που ανδρώθηκε στο γήπεδο του Αρίων δηλαδή αλλά σε αυτό της Ασπίδας στο Εύμοιρο, παίρνοντας απο το χεράκι την Φιλία Ορεστιάδας και στέλνοντας την στον τελικό του Κυπέλλου, με την ομάδα της Ορεστιάδας να κερδίζει με 71-56 τον ΑΟ Σερρών και πλέον να ονειρεύεται την στιγμή του τελικού που θα βρεί απέναντι της τον Αστέρα Καβάλας.

Η ομάδα της Ορεστιάδας μπήκε εκπληκτικά στην πρώτη περίοδο με τον Σαββουλίδη να πετυχαίνει δέκα πόντους, με δύο τρίποντα, συν άλλους τέσσερις του Ευαγγέλου και απο ένα καλάθι των Κατσιαβριά και Χερκελετζή έφτασε στο 20-12 της πρώτης περιόδου και ενθουσίασε τους ιδιαίτερα ένθερμους φίλους της που βρισκόταν στις εξέδρες. Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Έβρου έπαθε μπλάκ αουτ με τους Σερραίους να κάνουν ξέσπασμα και με επι μέρους σκορ 20-9 να ολοκληρώνουν το πρώτο ημίχρονο με έναν πόντο μπροστά.

Πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους και μετά την μικρή διακοπή καθώς είχε πέσει μια ασφάλεια και έπεσαν τα φώτα οι παίκτες της Ορεστιάδαςς μπήκαν αφυπνισμένοι βελτίωσαν την επίθεση τους ενώ έπαιζαν και καλές άμυνες καταφέρνοντας να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση περνώντας και μπροστά με τον Σαββουλίδη να πυροβολά τρεις φορές απο το τρίποντο συν άλλο ένα πόντο και τους 7 πόντους του Κατσιαβριά η ομάδα της Ορεστιάδας έκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 52-47. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σαββουλίδης έδειξε πως πέρα απο καλός σουτέρ είναι και ψύχραιμος στα δύσκολα και με 10/10 στις βολές συν ένα δίποντο τράβηξε το κουπί στο σκοράρισμα για τους Εβρίτες και με το φινάλε του αγώνα και το 71-56 τους έστειλε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου οπού τους περιμένει ο Αστέρας Καβάλας.

Θυμηθείτε τι έγινε στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ του Αστέρα Καβάλας και της Θύελλας Φερών με ένα κλικ ΕΔΩ, και με ένα κλικ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε πως μεταδόθηκαν και τα δύο παιχνίδια απο το ThrakiSportS. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες του αγώνα αλλά και της εξέδρας του Ευμοίρου…

Διαιτητές: Ρουκάς – Μπάμπης

Δεκάλεπτα: 12-20, 32-31(ημίχρονο), 47-52, 56-71(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ(Κ. Δώδος, Χ. Σιουσιουλούδης): Κυριακόπουλος, Τζουμαϊλής  2, Αναστασιάδης  11(1), Λαδάς  7(2), Στάμος, Χορτομάρης  6(1), Βασιλειάδης, Τερζής 8(1), Τεπεκιτζής 5, Καρακώστας  2, Κούτσας, Εμμανουήλ 15(1)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ(Γ. Ουζουνίδης): Κιήγμας, Μπερτσιμάς 2, Ευαγγέλου 6, Κατσιαβριάς  11, Γεωργόπουλος, Χερκελετζής  5, Σαββουλίδης  36(5), Παπαδόπουλος  4, Σαρηγιαννίδης  2, Γιαννακουδάκης  5(1), Σουβάρας, Σιμιτσάκης