ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Φιλία Ορεστιάδας και την Θύελλα Φερών

Με νίκη επέστρεψε μετά το κενό της περασμένης εβδομάδας η Φιλία Ορεστιάδας, επικρατώντας εντός έδρας της Θύελλας Φερών 62-51 και ατενίζοντας με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος αναφορικά με την κατάληψη θέσης στην πρώτη τετράδα του ομίλου, αν και το μυαλό είναι πιο πολύ στον ημιτελικό της Τετάρτης για το Κύπελλο στην Ξάνθη.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν σφιγμένες και οι δύο ομάδες, με πολύ χαμηλό σκορ και κακές επιθετικές ενέργειες. Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου οι Φέρες φάνηκαν να μπαίνουν πιο δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 17-24 στα μισά της περιόδου. Σε αυτό το σημείο οι “πορτοκαλί” βελτίωσαν την άμυνά τους και εκμεταλλευόμενοι τα ελεύθερα σουτ από τη περιφέρεια, κατάφεραν με ένα σερί 11-0 να πάνε στην ανάπαυλα με μπροστά με διαφορά τεσσάρων πόντων.

Η ομάδα του Γιώργου Ουζουνίδη ξεκίνησε ακόμα πιο δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο, με την άμυνα να είναι το δυνατό της όπλο και να δίνει ευκαιρίες για εύκολα καλάθια με αιφνιδιασμό και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας σε οργανωμένες επιθέσεις. Η διαφορά έφτασε και τους 12 πόντους, ενώ υπήρξε δυνατότητα να διευρυνθεί στην τελευταία περίοδο, ώστε να καλυφθεί η διαφορά των 17 πόντων του αγώνα του πρώτου γύρου, κάτι που πάντως κατάφεραν να προστατεύσουν οι Σέρρες.

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περίπου 150 φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας.

Διαιτητές: Παπαγερίδης – Ντούρας

Δεκάλεπτα : 7-12, 28-24 (ημίχρονο), 49-39, 62-51 (τελικό αποτέλεσμα).

Γ.Σ. ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουζουνίδης): Κοντουρης 6(2), Γεμουσακάκης, Κατσιαβριάς 8(2), Γιαννακουδάκης 13(3), Χερκελετζής, Σαββουλίδης 16(1), Παπαδόπουλος 10, Αμαραντίδης 2, Γεωργόπουλος 2, Ευαγγέλου 5, Σαρηγιαννίδης, Σιμιτσάκης.

ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ (Μοκαλης): Αγγελακάκης, Δαβουδάνης 23(5), Μοκαλης 3, Σονωβίδης 2, Μπερμπέρης 10(1), Μουρτσινούδης 5, Μουρτσινούδης 4, Παπάζογλου 2, Καραμπεάζης, Μαρλίκος, Μπαμπλής, Λιάκος 2.