Πέντε χρυσά και ένα πανελλήνιο ρεκόρ για τον Μιχαλεντζάκη στο διεθνές μίτινγκ της Νάουσας

Πέρα από τις επιτυχίες των αθλητών του Κότινου Αλεξανδρούπολης αλλά και του Δημήτρη Καρυπίδη στη 10η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση Ατόμων με Αναπηρία, είχαμε και αυτές του Δήμου Μιχαλεντζάκη, κορυφαίου θρακιώτη αθλητή για το 2016. Ο κολυμβητής του Ηρόδικου Κομοτηνής και του Ομίλου φίλων θαλάσσης Αλεξανδρούπολη  είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα τελευταίο τεστ εν όψη του πρώτου μεγάλου στόχου της χρονιάς που είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Πορτογαλία στις αρχές Μαϊου.

Ο Δημοσθένης κολυμπώντας σε 6 ατομικά αγωνίσματα, κατέκτησε 5 χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ κατέρριψε τρία ατομικά ρεκόρ, ένα από τα οποία μάλιστα ήταν και πανελλήνιο στην κατηγορία ανδρών στα 50μ. ελεύθερο! «Κατάφερα στη Νάουσα να πραγματοποιήσω 3 ατομικά ρεκόρ και μια πολύ καλή επίδοση στα 100μ. πεταλούδας που είναι και το αγώνισμα που με ενδιαφέρει τη φετινή σεζόν. Θέλω να είμαι υγιής ώστε να μπορώ να συνεχίσω ακόμη πιο δυνατά κοιτώντας κάθε φορά ένα ένα στόχο», σχολίασε ο Μιχαλεντζάκης.

«Προσπαθούμε να κρατάμε όσο το δυνατόν χαμηλότερους τόνους. Ο Δημοσθένης παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι μόλις 17 χρονών) έχει ήδη μπροστά του την πρόκληση των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη και γι αυτό το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να είμαστε υγιείς ώστε να δουλέψουμε ανάλογα», σχολίασε από την πλευρά του στο e-evros ο Αναστάσιος Καλλιτσάρης, προπονητής του Μιχαλεντζάκη. Και συνέχισε:

«Προσπαθούμε να κοιτάμε τους αγώνες έναν έναν ξεχωριστά με πρώτο μεγάλο στόχο το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας στις αρχές Μαΐου. Οι Χειμερινοί αγώνες ήταν στο πρόγραμμά μας και οι επιδόσεις του Δημοσθένη μας γέμισαν με αισιοδοξία και δύναμη για τη συνέχεια. Οι αγώνες της Νάουσας ήταν απλά ένα ακόμη τεστ εν όψη της δύσκολης συνέχειας. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες φυσικά και είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας αλλά ακόμη βρίσκεται πολύ πίσω στο μυαλό μας».