“Τρελαμένος” απο τον τρόπο που χάθηκε η νίκη για την Ξάνθη εμφανίστηκε ο Λουτσέσκου στην συνέντευξη τύπου στα Πηγάδια!

Δεν μπορούσε να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του πέταξαν στα “σκουπίδια” την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, και κυρίως τον τρόπο που ήρθαν μέσα σε δύο λεπτά τα δύο γκολ του Λεβαδειακού, ο προπονητής της Skoda Ξάνθη Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Ξανθιώτικης ομάδας στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε στα Πηγάδια μετά το τέλος της συναρπαστικής αναμέτρησης και το 2-2 μεταξύ της Skoda Ξάνθη με τον Λεβαδειακό:

«Τι να πω, ήταν άλλη μία ωραία ταινία της σεζόν μας. Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί από μία πάρα πάρα πολύ μεγάλη δουλειά πήραμε πολύ μικρή ικανοποίηση. Δεν είναι δυνατόν πραγματικά να μην κερδίσουμε ένα τέτοιο ματς, στο οποίο πρακτικά διαλύσαμε τον αντίπαλό μας και στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είχαμε τουλάχιστον τρία γκολ προβάδισμα. Ακόμα και αν στο β’ ξεκινήσαμε καλά παίζοντας στην πλάτη τους και αποκτήσαμε πλεονέκτημα γιατί ο Λεβαδειακός έπαιζε με δέκα, πιθανότατα σε εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε χαλάρωση. Ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι, σκεφτήκαμε ότι το παιχνίδι ίσως τελείωσε.

Κάναμε σε δύο λεπτά δύο λάθη, δεν πιστεύω αυτή την κατάσταση, στην οποία ο Λεβαδειακός μπήκε στην περιοχή μας δύο φορές και πέτυχε δύο γκολ. Εμείς για γύρω στις 50 μπαλιές στην περιοχή τους σκοράραμε μία φορά με κόρνερ και μία με πέναλτι, σε κατάσταση ένας εναντίον ενός με τον τερματοφύλακα. Μετά το 2-1 προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, ο Λεβαδειακός αμύνθηκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί δεν νομίζω ότι πίστευαν και οι ίδιοι ότι είχαν προηγηθεί. Αλλά κι εκεί πέρασαν πάρα πολλές μπάλες μπροστά από το τέρμα του αντιπάλου και δεν μπήκαν στην εστία. Όλη τη χρονιά παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, δημιουργούμε, τρέχουμε, αλλά δεν έχουμε τον δυνατό χαρακτήρα για να τελειώσουμε τα παιχνίδια. Με όλο τον σεβασμό για τον Λεβαδειακό, είναι μία ομάδα που χωρίς να παίζει ωραίο στυλ παιχνιδιού, πάντα ξέρει πώς να παίρνει πλεονέκτημα από τις πιο εύκολες καταστάσεις. Εμείς είμαστε το αντίθετο, δουλεύουμε πιο πολύ στην επίθεση, αλλά δεν έχουμε την ωριμότητα να πάρουμε πλεονέκτημα, σκοράρουμε πολύ λίγο.

Στο ποδόσφαιρο όταν είσαι έτσι φυσιολογικά τιμωρείται. Μιλάω έτσι γιατί σαν προπονητής είμαι απογοητευμένος, γιατί πήρα πολύ λίγη ικανοποίηση από την σκληρή δουλειά που παράγουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά μας, χρησιμοποιούμε νεαρούς παίκτες όπως τον Ορφανίδη που παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά του συνέβη κάτι αναπάντεχο. Ήταν έτοιμος γι’ αυτό το βήμα, δούλευε επί ενάμιση χρόνο σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο».