ΕΠΣ Έβρου: Η μάχη του τίτλου πέντε στροφές από το τέλος! Το πρόγραμμα για Άνθεια και Διδυμότειχο

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να μην έγιναν αγώνες στην Α’ ΕΠΣ Έβρου λόγω τριωδίου, ωστόσο μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής των ισόβαθμων ΑΕ Διδυμοτείχου και Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου, άρχισαν οι προετοιμασίες για το μεγάλο παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο για τις 20 Μαρτίου στο Διδυμότειχο.

Μετά το πέρας 18 αγωνιστικών και πριν το μεγάλο ντέρμπι του τίτλου η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου και η ΑΕ Διδυμοτείχου είναι ισόβαθμές με 42 βαθμούς, με την ομάδα της Ένωσης αν δεν χάσει στο ντέρμπι να έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας αφού στον πρώτο αγώνα η ομάδα του Μιχάλη Φλώρου επικράτησε στην έδρας της με 1-0.

Ωστόσο η ομάδα της Ένωση Άνθειας Αρίστεινου έχει δυσκολότερο πρόγραμμα από αυτήν της ΑΕΔ αφού έχει να δώσει τέσσερα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αφού κανει το ρεπό της την 21η αγωνιστική, ενω το Διδυμότειχο έχει ένα περισσότερο, δηλαδή πέντε και τα περισσότερα στον Β. Έβρο.

Επομένως η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου΄θέλει αποκλειστικά την νίκη στο ντερμπι με το Διδυμότειχο, ωστε κάνοντας το απόλυτο στα υπόλοιπα τρια της παιχνίδια με Άλεξ, Καστανιές και Ποντιακό να εξασφαλίσει τον τίτλο, μην περιμένοντας στραβοπάτημα του αντιπαλου.

Από την άλλη η ΑΕΔ παιζει για δυο αποτελέσματα στο ντερμπι και έχοντας ενα παιχνίδι περισσότερο έχει φαινομενικά το πλεονέκτημα για τον τίτλο. Ωστόσο σε περίπτωση ήττας θα θέλει το απόλυτο στα παιχνίδια με Ποντιακό, Μεταξάδες, Ορέστη και Ρίζια και να περιμένει και στραβοπάτημα της Ένωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δυο μονομάχων

Ένωση Άνθειας Αρίστεινου (42 βαθμοί):  Α.Ε. Διδυμοτείχου (18η εκτός), ΑΟ Άλεξανδρούπολης (19η εντός)
Άρδας Καστανεών (20η εκτός),  Ρεπό (21η), Ποντιακός (22η εντός)

Α.Ε. Διδυμοτείχου (42 βαθμοί):  Ένωση Άνθειας Αρίστεινου (18η εντός), Ποντιακός (19η εκτός), Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου (20η εντός), Ορέστης Ορεστιάδας (21η εντός), ΠΑΕ Ριζίων (22η εκτός)