ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρόκριση για Θύελλα Φερών! Οι Σέρρες αντίπαλος της Φιλίας Ορεστιάδας στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Στα ημιτελικά του κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαραλαμπίδης» προκρίθηκε το απόγευμα η Θύελλα Φερών. Μετά από ένα παιχνίδι που αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο, οι Εβρίτες επικράτησαν με 88-60 της εφηβικής ομάδας της Αγίας μαρβάδας που ταξίδεψε με μόλις πέντε παίκτες στην Αλεξανδρούπολη και όπως ήταν φυσιολογικό υπέκυψαν στην πίεση των γηπεδούχων.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και στην διακύμανση του σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόνο με 2-5 στο δίλεπτο, βρέθηκαν στο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 19-11 και στο ημίχρονο η διαφορά είχε πάει ήδη πάνω από 20 πόντους στο 45-23. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Θύελλα λεφτασε την διαφορά στους τριάντα πόντους αφού προηγούνταν με 67-37 και τελικά την διατήρησε εκεί, παίρνοντας μια εύκολη νίκη.

Στα ημιτελικά η Θύελλα Φερών θα αντιμετωπίσει στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και κάτοχο του τίτλου Αστέρα Καβάλας, ο οποίος στον άλλο προημιτελικό του Σαββάτου νίκησε εκτός έδρας το Ρούπελ Σιδηροκάστρου με 65-72. Στον άλλο ημιτελικό η Φιλία Ορεστιάδας θα αντιμετωπίσει τελικά τον ΑΟ Σερρών, ο οποίος στο τοπικό ντέρμπι νίκησε την εφηβική ομάδα των Ικάρων με 68-59.