Volley League: Το δύσκολο πρόγραμμα του Εθνικού και της Ορεστιάδας τρεις στροφές πριν το τέλος

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της Volley League με τις ομάδες της Θράκης, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Ορεστιάδας που απέχουν μεταξύ τους 2 βαθμούς μεταξύ τους, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου που θα τις βρει αντιμέτωπες. Είναι μόλις πέντε και τρεις βαθμούς αντίστοιχα πάνω από την ζώνη των πλεί άουτ και την Παναχαϊκή και ειδικά η Ορεστιάδα θα πρέπει να προσέξει μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο έβδομος της βαθμολογίας Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 24 βαθμούς, ιδίως μετά το διπλό στο Βραχάτι απέναντι στον Παμβοχαικό δείχνει με βάση την κατάταξή του να στοχεύει περισσότερο προς τα πάνω και την πρώτη εξάδα, ωστόσο με δεδομένο το δυσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, πρέπει και αυτός να προσέξει μην μπλέξει. Σημαντικό ίσως παιχνίδι για αυτόν αλλά και την αντίπαλό του θα είναι το μεγάλο παιχνίδι του Έβρου με την Ορεστιάδα στην Αλεξανδρούπολη στο φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά προηγείται αυτό του ερχόμενου Σαββάτου με τον Φοίνικα στην Σύρο.

Από την άλλη ο όγδοος της βαθμολογίας ΑΟ Ορεστιάδας με 22 πόντους, βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από Ηρακλή και τρεις από την Παναχαική, ωστόσο έχει δύσκολο πρόγραμμα τις τελευταίες αγωνιστικές όπως όμως και οι αντίπαλοί του και κυρίως ο Ηρακλής και θέλει ακόμα κάποιους ώστε να είναι σίγουρα εκτός πλέι άουτ. Ο ΑΟΟ αγωνίζεται εκτός με την δεύτερη Κηφισιά την προσεχή Κυριακή, υποδέχεται τον τρίτο Φοίνικα Σύρου στο “Νίκος Σαμαράς” και αντιμετωπίζει στο ντέρμπι του Έβρου, ίσως σε ένα παιχνίδι τελικό για αυτόν, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενδιαφέρον έχει και η κατάληψη της έκτης θέσης, που πέρυσι έδωσε στον Εθνικό το ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά την άρνηση της Κηφισιάς, ωστόσο ο Παμβοχαικός παρά την ήττα του από τον Εθνικό έχει πλεονέκτημα τριων βαθμών και την μεταξύ τους ισοβαθμία, ενώ και το πρόγραμμά του φαίνεται θεωρητικά ευκολότερο από αυτό του Εθνικού. Δεν αποκλείεται πάντως στο ντέρμπι του Έβρου έτσι όπως πάνε τα πράγματα, όχι μόνο να κρίνεται ποιος θα αποφύγει τα πλέι άουτ αλλά και ποιος θα εξασφαλίσει ενδεχομένως ευρωπαϊκό εισιτήριο από την περιοχή μας, εφόσον υπάρξουν αρνήσεις από τους πιο πάνω.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας, αλλά και των Παμβοχαϊκού, Παναχαϊκής, Άρη, Ηρακλή και Λαμίας, που βρίσκονται από την 6η θέση και κάτω, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

6. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (27 βαθμοί): Παναθηναϊκός (εκτός), Αρης (εντός), Λαμία (εκτός)

7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (24 βαθμοί): Φοίνικας Σύρου (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), ΑΟ Ορεστιάδας (εντός)

8. Α.Ο. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (22 βαθμοί): Κηφισιά (εκτός), Φοίνικας Σύρου (εντός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός)

9. ΗΡΑΚΛΗΣ (21 βαθμοί): ΠΑΟΚ (εκτός), Κηφισιά (εντός), Φοίνικας Σύρου (εκτός)

——————————————-

10. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (19 βαθμοί): Αρης (εκτός), Λαμία (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός)

11. ΆΡΗΣ (15 βαθμοί): Παναχαϊκή (εντός), Παμβοχαϊκός (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός)

——————————————-

12. ΛΑΜΙΑ (9 βαθμοί): Ολυμπιακός (εντός), Παναχαϊκή (εκτός), Παμβοχαϊκός (εντός)