“Καμπάνα” 4 ετών στον 70χρονο από την Κομοτηνή για την αποπλάνηση 14χρονου αγοριού

Με ειδική άδεια, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του αδικήματος, εκδικάστηκε την Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής η υπόθεση της αποπλάνησης 14χρονου παιδιού από 70χρονο άνδρα, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. (θυμηθείτε ΕΔΩ)

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον 70χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, δίχως αναστολή, εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ ημερησίως. Ένεκα της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης και δεδομένου ότι ο 70χρονος υπέβαλλε αίτηση δοσοποίησης για την εξαγορά της ποινής, αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου χαρακτηρίστηκε ως πλημμέλημα, με πλαίσιο επαπειλούμενης ποινής από 2 έως 5 έτη φυλάκισης. Και τούτο γιατί το θύμα της αποπλάνησης είχε συμπληρώσει πριν από λίγους μήνες τα 14 έτη. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο ανήλικος ήταν μικρότερος από 14 χρονών, το αδίκημα θα ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και θα απειλούσε ποινή κάθειρξης πάνω από 5 έτη, με όλες τις παρελκόμενες ποινικές συνέπειες.

Πάντως, η πολιτική αγωγή έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας το άνοιγμα των τριών προφίλ στο facebook που διατηρούσε ο 70χρονος, με ένα εκ των οποίων φέρεται να επικοινώνησε με τον 14χρονο.

ΠΗΓΗ: www.paratiritis-news.gr