Super League: Οι ελπίδες της Ξάνθης για πεντάδα και το πρόγραμμα όλων όσων διεκδικούν θέση στα πλέι οφ

Η Skoda Ξάνθη κατόρθωσε με τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα και τα έξι παιχνίδια χωρίς ήττα να ξεφύγει από τα χαμηλά στρώνατα της βαθμολογίας και να αναρριχηθεί κοντά στην πεντάδα, ωστόσο μετά την “γκέλα” στα Πηγάδια και την ισοπαλία με την ουραγό Καλλονή πέταξε δυο πολυτιμότατους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να μπεί την τελευτάια στιγμή στην πρώτη πεντάδα.

Παρόλα αυτά, με βάση το βατό πρόγραμμα που έχει δεν αποκλείεται να πετύχει ακόμα και το απόλυτο, αρκεί φυσικά να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Ν. Σμύρνη, τον εκπληκτικό φέτος Πανιώνιο των Μαρίνου Ουζουνίδη και Μανόλη Σιώπη.

Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανιώνιο θα κρίνει πολλά, αφού με νίκη εκεί θα τον πλησιάσει σε απόσταση βολής και πλέον η πεντάδα δεν θα μοιάζει με άπιαστο όνειρο, σε συνδυασμό ότι δεν έχει να αγωνιστεί στη συνέχεια με τους λεγόμενους “μεγάλους” αλλά με Λεβαδειακό (εντός), Πλατανιά (εκτός), Βέροια (εκτός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εντός). Πιθανή ήττα όμως από τον Πανιώνιο θα φέρει στους 9 την διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν είναι ο Πανιώνιος ο μόνος τον οποίο κυνηγά. Η Ξάνθη μπορεί να προσπαθήσει να προσπεράσει και τον ΠΑΟΚ που έχει 38 βαθμούς αλλα κινδυνέυει με τιμωρία λόγω της διακοπής του αγώνα με τον Ολυμπιακό  (αφαίρεση τριών ή ακόμα κάποιοι λένε και έξι βαθμών!!!). Την ίδια ώρα, έχει στο μυαλό της ότι ο Πανιώνιος δεν διαθέτει αδειοδότηση και αν δεν εξασφαλίσει ούτε για τη νέα περίοδο, αυτομάτως θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η έκτη θέση, οπότε κάθε βαθμός αξίζει πλέον στην προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα, αφού υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στην Ευρώπη.

Ωστόσο η Ξάνθη δεν έχει και λίγους αντιπάλους, αφού πέρα από τις ομάδες που κυνηγά, υπάρχουν και αυτές με τις οποίες βρίσκεται στην ίδια μοίρα και έχουν τους ίδιους στόχους, αφού όλες οι ομάδες μέχρι και τον Ηρακλή που έχει 30 βαθμούς αλλα έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν που δεν έχει δώσει στο Καυτανζόγλειο με τον Ολυμπιακό, θεωρητικά διεκδικούν πλέι οφ και έξοδο στην Ευρώπη, οπότε προβλέπεται να γίνει μεγάλη μάχη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Ξάνθης αλλά και των αντιπάλων της πέντε στροφές πριν το τέλος:

4. ΠΑΟΚ (38 βαθμοί): Παναιτωλικός (26η εκτός), Καλλονή (27η εντός), Πανιώνιος (28η εκτός), Λεβαδειακός (29η εντός), Πλατανιάς (30η εκτός)

5. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (37 βαθμοί): Skoda Ξάνθη (26η εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (27η εκτός), ΠΑΟΚ (28η εντός), ΑΕΚ (29η εκτός), Ατρόμητος (30η εντός)

—————————-

6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (34 βαθμοί): Ατρόμητος (26η εκτός), Ολυμπιακός (27η εντός), Ηρακλής (28η εκτός), ΠΑΟ (29η εντός), Βέροια (30η εντός)

7. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  (32 βαθμοί): Πλατανιάς (26η εκτός), Skoda Ξάνθη (27η εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (28η εντός), ΠΑΟΚ (29η εκτός), ΑΕΚ (30η εντός)

8. SKODA ΞΑΝΘΗ (31 βαθμοί): Πανιώνιος (26η εκτός), Λεβαδειακός (27η εντός), Πλατανιάς (28η εκτός), Βέροια (29η εκτός),ΠΑΣ Γιάννινα (30η εντός)

9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (31 βαθμοί): ΠΑΟΚ (26η εντός), ΑΕΚ (27η εντός), Ατρόμητος (28η εκτός), Ολυμπιακός (29η εντός), Ηρακλής (30η εκτός)

10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (31 βαθμοί): Καλλονή (26η εκτός), Πανιώνιος (27η εντός), Λεβαδειακός (28η εκτός), Πλατανιάς (29η εντός),Skoda Ξάνθη (30η εκτός)

11. ΗΡΑΚΛΗΣ (30 βαθμοί): Ολυμπιακός (25η εντός), Βέροια (26η εντός), ΠΑΟ (27η εκτός), Αστέρας Τρίπολης (28η εντός),Πανθρακικός (29η εκτος), Παναιτωλικός (30η εντός)