Με τις ευχές όλων των φιλάθλων της Θράκης αναχώρησε για τις ΗΠΑ ο Κώστας Μπανιώτης

Ο Κώστας Μπανιώτης βρίσκεται φέτος σε εξαιρετική κατάσταση, ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο την χρονιά, εξασφάλισε την πρόκρισή του όχι μόνο στου; Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το Ευρωπαϊκό Ανοιχτού του Άμστερνταμ αλλά και στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ, όπου θα διεξαχθεί κατευθείαν τελικός.

Πλέον ετοιμάζεται για σπουδαία πράγματα στην κορυφαία διοργάνωση του κλειστού στίβου και για τον λόγο αυτόν αναχώρησε ήδη για το Γιουτζίν των ΗΠΑ. Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής του ύψους βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης με το 2.33μ. που έκανε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του κλειστού, ενώ έχει δείξει ότι μπορεί και πάνω από 2.35μ, ένα ύψος που έχασε για λεπτομέρειες στο μίτινγκ του Τρίνετς.

Αν επαναλάβει τέτοιες επιδόσεις και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τότε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου μπορεί να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, τέσσερα χρόνια μετά το μετάλλιο που παρολίγον να κατακτήσει στο Παγκόσμιο Κλειστού της Κωνσταντινούπολης. Γενικά, φέτος έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του.

Για το λόγο αυτό επέλεξε με τον προπονητή του να αναχωρήσει ήδη από την περασμένη Πέμπτη (3/3) για τις ΗΠΑ και συνολικά θα μείνει μία εβδομάδα στο Γιουτζίν όπου ήδη πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με τον Τζαμάλ Γουίλσον από τις Μπαχάμες, με τον οποίο έχει εξαιρετική σχέση. Ο Μπανιώτης θέλει να προσαρμοστεί στις συνθήκες του Πόρτλαντ (κυρίως στην ώρα) καθώς ένα υπερατλαντικό ταξίδι αποτελεί μεγάλη επιβάρυνση για έναν αθλητή.

Μετά το τέλος της εβδομάδας, ο Κομοτηναίος άλτης θα αναχωρήσει από το Γιουτζίν για το Πόρτλαντ όπου θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, που θα αναχωρήσει τις επόμενες μέρες για την αμερικανική πόλη. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου θα διεξαχθεί εκεί από τις 17 ως και τις 20 Μαρτίου.