ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στη συγκλονιστική νίκη του Αρίωνα Ξάνθης επί της Θύελλας Φερών

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε ο Αρίωνας Ξάνθης επί της Θύελλας Φερών στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Κλειστό γυμναστήριο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, με την ομάδα της Ξάνθης με αυτή τη νίκη να κάνει αποφασιστικό βήμα για να κλειδώσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος ανδρών και μάλιστα ως δεύτερη.

Το παιχνίδι έδειχνε από τα πρώτα του κιόλας λεπτά ότι θα είναι ντέρμπι με τις δύο ομάδες να τελειώνουν την πρώτη περίοδο κοντά στο σκορ, στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και ανέβασαν την διαφορά στο +13 (43-30) και έδειχναν να καθαρίζουν με το τέλος του ημιχρόνου την αναμέτρηση.

Στην τρίτη περίοδο όμως τα πράγματα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα με τους φιλοξενούμενους να κάνουν αντεπίθεση διαρκείας, ενώ παίζοντας ζώνη στην άμυνα περιόρισαν για τα καλά επιθετικά την ομάδα του Αρίωνα που ήταν αγνώριστη πετυχαίνοντας μόλις 1 πόντο έναντι 16 των φιλοξενούμενων που πήραν προβάδισμα 2 πόντων (44-46). Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν ανέβασαν τα ποσοστά τους στην επίθεση και με σημαντικά τρίποντα στο φινάλε, αλλά και ψυχραιμία στις τελευταίες φάσεις κατάφερε να φτάσει σε μια ιδιαίτερα καθοριστική νίκη με 61-60.

Διαιτητές: Μπάμπης, Ευσταθιάδης

Δεκάλεπτα:22-18, 43-30 (ημίχρονο), 44-46, 61-60 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Χρ. Παπαδόπουλος, Β. Αρβανιτίδης): Νυμφόπουλος  5(1),Κλωναράς 3(1), Ανδρέου 6(1), Θεωδορόπουλος  3 , Πιστόλας 2, Αμπεριάδης 12(2),  Νταβουλτζόπουλος  11, Μπουτσακτσι 2, Καλεάδης 1, Πλατανίδης 17(2)

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ (Μόκαλης – Παπαδόπουλος Σ.): Παπάζογλου 3(1), Δαβουδάνης 25(3), Μόκαλης  3, Περπερής 12(1), Σονοπίδης 4, Μουρτσινούδης 11, Ιωαννίδης 2