Ενώπιον ανακριτή οι τρεις “τουρίστες” με τα τροχόσπιτα, τα όπλα και τις σφαίρες που εντοπίστηκαν στον Έβρο

Με τη κατηγορία “εισαγωγή στην επικράτεια, μεταφορά και κατοχή από κοινού πολεμικών πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων”, σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες με τα τροχόσπιτα.

Και οι τρεις τους, οι Bayar Mezory Μahammad, Hassan Khalid και Εsmat Badi, πήραν προθεσμία ώστε ν’ απολογηθούν σήμερα Παρασκευή, ενώ την υπεράσπισή τους ανέλαβε η δικηγόρος Σοφία Σαριπανίδου από την Κομοτηνή.

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ του e-evros.gr, οι τρεις συλληφθέντες Ιρακινής καταγωγής (οι 2 εξ αυτών), θα προσπαθούσαν μέσω Χίου να εισάγουν στην Τουρκία μέρος του φορτίου όπλων και πυρομαχικών που μετέφεραν επιμελώς κρυμμένα στα δυο τροχόσπιτα.

Επιπλέον πληροφορίες θέλουν τον έναν εξ αυτών να έχει πολεμήσει για λογαριασμό της κουρδικής στρατιωτικής οργάνωσης, στο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές αξιοματούχων των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

Πάντως οι τουρκικές αρχές είχαν την ανησυχία, πως ο οπλισμός που βρέθηκε το απόγευμα και το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου αντίστοιχα, θα προορίζονταν κατά τούρκικων στόχων και όχι κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους.

Το τέταρτο ωστόσο άτομο που φαίνεται να συνταξίδευε με τους δύο εκ των τριών συλληφθέντων, “πιάστηκε” από τις γειτονικές αρχές της Τουρκίας, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, πιθανολογείται να πρόκειται για τον άνθρωπο που “θ’ άνοιγε” το δρόμο ουσιαστικά στους υπόλοιπους τρεις εντός Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr