«Μεγάλος στόχος για τους Κύκλωπες η άνοδος στην Α2 Κατηγορία», τονίζει ο Άκης Χαραλαμπίδης

Ο παίκτης της ομάδας χάντμπολ των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης Άκης Χαραλαμπίδης μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή “Τα σπορ στον Άλφα” και ειδικότερα στον Ζαχαρία Μπαλτζή, όπου αναφέρθηκε στην πορεία των Εβριτών τη φετινή σεζόν και στον μεγάλο στόχο της ανόδου στην Α2 Ανδρών.

Ακόμα αναφέρθηκε στους μελλοντικούς του στόχους, στην επιτυχημένη παρουσία του στο Μπιτς Χάντμπολ, έχοντας φορέσει και το εθνόσημο, ενώ δεν παρέλειψε να πει και για την γυναικεία ομάδα, η οποία τη φετινή σεζόν φιλοδοξεί να πετύχει την άνοδο στην Α1 Κατηγορία.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το σπουδαίο διπλό της περασμένης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη απέναντι στην ομάδα του Μακεδώνα και που πιστεύει ότι κρίθηκε το παιχνίδι και ήρθε αυτή η ευρεία νίκη για τους Κύκλωπες. «Ήμασταν αρκετά καλοί σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού στην άμυνα, αλλά καταφέρνοντας παράλληλα να βάλουμε και γρήγορα γκολ στις αντεπιθέσεις, σημειώνοντας έτσι μία εύκολη νίκη. Η ομάδα των Μακεδόνων είναι αρκετά έμπειρη αποτελείται από αθλητές μεγαλύτερους σε ηλικία που αγαπούν το χάντμπολ και παρότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια γιατί ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις του ομίλου και βοηθάνε στην εξέλιξη του αθλήματος».

Σε σχέση με την συνέχεια του πρωταθλήματος και αν θεωρεί εφικτό το στόχο της ανόδου στην Α2 Ανδρών, έχοντας πλέον πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τους Πόντιους Κιλκίς, ο Άκης Χαραλαμπίδης απάντησε: «“Πλέον μετά το στραβοπάτημα των Ποντίων Κιλκίς στις Σέρρες ισοβαθμούμε μαζί τους στην κορυφή, όπου θέλουμε να μείνουμε εκεί μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια αρχής γενομένης από τον εντός αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Σταυρούπολη, στον οποίο χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου, μέχρι να πάμε στο Κιλκίς, όπου ουσιαστικά εκεί θα κριθεί και η πρωτιά του ομίλου, έχοντας και το πλεονέκτημα της νίκης μας στην Αλεξανδρούπολη με δέκα τέρματα διαφορά».

Ο ίδιος αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες στην ομάδα. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σε αγωνιστικό επίπεδο; «Έχουμε δουλέψει καλά τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστεύω ότι η δουλειά που κάναμε πέρυσι, όπως και φέτος αρχίζει να φαίνεται στο γήπεδο, με τις προπονήσεις να είναι έντονες, δίνοντας οι παίκτες τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε η προσπάθεια μας να βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο στα επίσημα ματς. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και σ’ αυτό έχουν συντελέσει όλοι από τον προπονητή, τους αθλητές μέχρι και τη διοίκηση και θα συνεχίσουμε έτσι, ευελπιστώντας ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Εκτός από το χάντμπολ, ο Άκης Χαραλαμπίδης ασχολείται ενεργά και με το Μπιτς Χάντμπολ. Ποια τα κοινά τους σημεία και ποιες οι διαφορές τους; «Τα δύο αθλήματα έχουν ελάχιστα κοινά σημεία, όπως οι δύο εστίες και το ότι παίζονται με τα χέρια. Το μπιτς χάντμπολ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ένα από τα θεαματικότερα αθλήματα, δεν υπάρχουν σωματικές επαφές ανάμεσα στους αντίπαλους παίκτες σε σύγκριση με το χάντμπολ που ισχύει το αντίθετο και ειδικότερα στις περιπτώσεις που αμύνεται μια ομάδα. Φυσικά το μπιτς χάντμπολ είναι πιο δύσκολο γιατί διεξάγεται στην άμμο, καθώς αποτελεί καλοκαιρινό σπορ. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το χάντμπολ στη σάλα, αλλά θεωρώ πως και τα δύο είναι αθλήματα που το κοινό μπορεί να απολαύσει, όπως φυσικά και να ασχοληθεί μιας και θα του προκαλέσουν αναμφίβολα το ενδιαφέρον».

Σε ερώτημα πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη χειροσφαίριση και όχι με κάποιο άλλο άθλημα, ο Άκης Χαραλαμπίδης απάντησε: «Από το δημοτικό ξεκίνησε η ενασχόληση μου με το χάντμπολ, καθώς ήταν ένα σπορ που μου τράβηξε από την αρχή την προσοχή. Αγωνίστηκα αρχικά στον Αστέρα Αλεξανδρούπολης και όσο περνούσε το διάστημα η ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο σπορ γινόταν όλο και πιο εντατική».

Αναφορικά με τους στόχους του για το μέλλον, σχολιάζει: «Ο κύριος στόχος είναι να καταφέρουμε με την ομάδα να ανεβούμε στην Α2 Κατηγορία, το προσπαθούμε χρόνια, πιστεύω φέτος είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το άλμα, ενώ όσον αφορά το καλοκαίρι ευελπιστούμε να βρεθούμε στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αφού πρόπερσι κατακτήσαμε την πρωτιά, ενώ πέρυσι ηττηθήκαμε σε έναν συναρπαστικό τελικό στη διαδικασία των πέναλτι. Ελπίζω να έχουμε εκεί ανάλογη πορεία και φέτος, εκπληρώνοντας τους στόχους μας».

Σε ερώτημα αν και η γυναικεία ομάδα των Κυκλώπων μπορεί να πετύχει την άνοδο στην Α1 Κατηγορία, απάντησε ο Άκης Χαραλαμπίδης: «Οι γυναίκες βρίσκονται στην Α2 κατηγορία, όπου μέχρι στιγμής ισοβαθμούν με την πολύ καλή ομάδα της Δράμας, την οποία και κέρδισαν πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη, δείχνοντας ότι έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν την υπέρβαση και έτσι η Αλεξανδρούπολη μετά από πάρα πολλά χρόνια να ξαναέχει ομάδα στη μεγάλη κατηγορία».

Τέλος, σε μια γενικότερου ενδιαφέροντος ερώτηση αναφορικά με τις χώρες στις οποίες πιστεύει ότι το χάντμπολ βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο και αν θα ήθελε να αγωνιστεί σε κάποιο από τα μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού και ποιο, ο Άκης Χαραλαμπίδης απάντησε: «Κορυφαίο πρωτάθλημα χάντμπολ στον κόσμο είναι αναμφισβήτητα η Bundesliga στη Γερμανία, χώρα στην οποία είναι το δεύτερο άθλημα πίσω από το ποδόσφαιρο, μετά ακολουθεί η Γαλλία και πάντα οι Σκανδιναβικές χώρες, η Δανία όπου είναι η γενέτειρα της χειροσφαίρισης, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία είναι οι χώρες που έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα το άθλημα σε άνδρες και γυναίκες. Είχα όνειρο να παίξω σε ένα από αυτά τα σπουδαία πρωταθλήματα, το οποίο όμως εκπληρώθηκε μέσω του μπιτς χάντμπολ με την εθνική ομάδα, όπου ήταν και μια ανταμοιβή των κόπων μου, καθώς είναι ύψιστη τιμή να φοράς το εθνόσημο».