Γ’ Εθνική: Έβγαλε αντίδραση η Ασπίδα Ξάνθης που κέρδισε άνετα τους Ίκαρους Σερρών!

Με την δύναμη του κόσμου της, που για ακόμη μια φορά έδωσε βροντερό παρών στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστούλου” η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης με ψυχωμένη εμφάνιση κέρδισε με 60-48 τους Ίκαρους Σερρών και έβγαλε στο παρκέ την αντίδραση που ήθελε ο κόουτς της ομάδας Κώστας Ιωαννίδης για την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Αγία Βαρβάρα.

Η ομάδα της Ξάνθης παίζοντας στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα εξαιρετική άμυνα διαβάζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι των αντιπάλων της, με τους Σερραίους ειδικά στο δεύτερο μέρος να μην αντέχουν το συνεχές πρέσινγκ χάνοντας πολλές επιθετικές προσπάθειες. Η ομάδα της Ξάνθης πήρε απο νωρίς το προβάδισμα το οποίο διατήρησε αυξάνοντας το και σε διψήφιο αριθμό στο δεύτερο μέρος φτάνοντας σε μια σχετικά άνετη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που στοχεύει ψηλά.

Πλέον η ομάδα της Ξάνθης μένε σε απόσταση βολής απο την Γέφυρα και στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενη εβδομάδας με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή. Κορυφαίοι για την ομάδα της Ξάνθης για ακόμη ένα ματς οι δύο αρχηγοί της Στεφανίδης και Κουτσογιάννης αλλά και ο εξαιρετικός Ιάσωνας Πέτς.

Διαιτητές: Ελευθεριάδης – Γαζέτας

Δεκάλεπτα: 16-11, 28-21(ημίχρονο), 46-37, 60-48(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Παπαδάκης 1, Τσιώγκας 3(1), Στεφανίδης 16(3), Χατζημιχαηλίδης 2, Κουρτίδης, Γρούδος, Κουτσογιάννης 14(1), Δάτσης, Κέλλης, Καραμπίνης 6(1), Παλλάκης 4, Πέτς 14(2)

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ(Στ. Ποργιόπουλος): Γρύψιος 6, Καλογεράτος 3(1), Γεωργιανός  8(2), Τράκας  12(1), Παπαδόπουλος  9, Γκούτζιας  2, Κάτος 3(1), Καραμπέκης  2, Θολιώτης 3(1)