Δημοσίευμα για καταθέσεις εκατ. ευρώ από τις αδερφές Μαγγίρα σε ελβετική τράπεζα!

Όταν ανοίγουν αυτές οι λίστες των ξένων τραπεζών, κανείς δεν ξέρει το θα βρει μέσα… Η πρόσφατη έφοδος των αρχών στα γραφεία της ελβετικής τράπεζας UBS, στο Νέο Ψυχικό, έβγαλε πραγματικά… λαβράκια. Ανάμεσα στα ονόματα που αλίευσαν οι ειδικά εκπαιδευμένοι εφοριακοί που πραγματοποίησαν την έφοδο, ήταν και αυτό του ηθοποιού Σπύρου Παπαδόπουλου, αλλά και των αδελφών Μαγγίρα, οι οποίες διατηρούν καταθέσεις 1.5 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη!

Ναι, όλοι ξέρουμε ότι τις χρυσές εποχές της ελληνικής showbiz, υπήρχε πολύ χρήμα. Πόσο πολύ, όμως, φτάνει να αναρωτιέται κανείς; Η αποκάλυψη ότι οι αδελφές Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα διατηρούν στην ελβετική τράπεζα UBS καταθέσεις ύψους 1.5 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη, είναι όντως σοκαριστική. Ποσά που ζαλίζουν για τις δύο γυναίκες ηθοποιούς που έχουν γίνει γνωστές για την παρουσίαση σόου και μεγάλων τηλεοπτικών διοργανώσεων. Βέβαια, το γεγονός ότι οι δύο γνωστές σοουγούμαν έχουν (ή είχαν) καταθέσεις στην UBS δεν σημαίνει ότι δεν είναι δικαιολογημένες από τα εισοδήματα τους. Απλά πρέπει να το αποδείξουν στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι ήδη τις έχουν καλέσει να δώσουν εξηγήσεις. Εάν δικαιολογούνται οι καταθέσεις τότε οι αδελφές Μαγγίρα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις ελεγκτικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση η απορία παραμένει αναφορικά με το ύψος του ποσού, αν αναλογιστεί κανείς ότι καμία από τις δύο αδελφές δεν έχει υπάρξει στη λεγόμενη “πρώτη” γραμμή της showbiz, όπου τις καλές εποχές τα μεροκάματα ίσως θα δικαιολογούσαν τέτοια ποσά αποταμιεύσεων. Η Ματθίλδη Μαγγίρα έγινε γνωστή μέσα από τις συμμετοχές της στο σήριαλ “Οι μικρομεσαίοι”, αλλά και στους “Δέκα Μικρούς Μήτσους” του Λάκη Λαζόπουλου. Συμμετείχε και στο σήριαλ “Μαρία η άσχημη”, ενώ ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής της εκπομπής ταλέντων “Ελλάδα έχεις ταλέντο”, το 2007 καθώς και το 2009. Στο θέατρο συμμετείχε στην πρώτη σεζόν της παράστασης “Σεσουάρ για δολοφόνους”, ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία Εφάπαξ.

Το 2008 και το 2009, η Ματθίλδη μαζί με την αδερφή της Μπέτυ, παρουσίασαν τον ελληνικό τελικό για τη Eurovision, ενώ ανέλαβαν και την παρουσίαση του διαγωνισμού για την Ελλάδα. Το 2010, η Ματθίλδη έλαβε μέρος στο Dancing With The Stars καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Από το 2010 έως το 2012 δίδασκε devised theatre στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”. To 2012, έβγαλε τη δική της σειρά ρούχων M&M. Η Μπέτυ έκανε το ξεκίνημά της στο χώρο του θεάματος το 1991, συμμετέχοντας στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, ενώ στη συνέχεια έκανε stand up comedy εμφανίσεις με την αδελφή της. Έχει επίσης συμμετάσχει σε σήριαλ και τηλεοπτικές εκπομπές.

Στην περίπτωση του Σπύρου Παπαδόπουλου τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, καθώς ο ίδιος είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους εκπροσώπους της showbiz σε όλους τους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπομπή “στην υγειά μας” που παρουσιάζει στην ΕΡΤ είναι από τις μακροβιότερες, με διαρκή προβολή από το 2004 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Παρασκευή και 13” του 2009, η αμοιβή του ηθοποιού για κάθε επεισόδιο της εκπομπής ανερχόταν στα 16.000 ευρώ. Δηλαδή, μόνο από τη συγκεκριμένη εκπομπή, για κάποιο διάστημα τουλάχιστον, ο ηθοποιός λάμβανε περί τις 64.000 ευρώ το μήνα για όσους μήνες διαρκούσε η εκπομπή (περίπου 35 επεισόδια το χρόνο). Αν προσθέσει κανείς σε αυτά τη μακροσκελή λίστα με τους πρωταγωνιστικούς κυρίως ρόλους του σε πολύ επιτυχημένα τηλεοπτικά σήριαλ, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, δεν δυσκολεύεται να καταλάβει ότι δεν ήταν και πολύ δύσκολο να βρεθεί με τέτοιου μεγέθους αποταμιεύσεις.

Και ο Σπύρος Παπαδόπουλος, πάντως έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν οι καταθέσεις αυτές έχουν περιληφθεί στη συμφωνία που έχει κάνει με την πρώην σύζυγό του, Αθηνά Τσυλίρα, για τον οικονομικό διακανονισμό του διαζυγίου τους.

Πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για πελάτες της Ελβετικής τράπεζας στους οποίους συγκαταλέγεται ένας «ολιγάρχης» (με καταθέσεις 12 εκ.), αρκετοί ηθοποιοί, αρκετοί πολιτικοί από διάφορα κόμματα (τουλάχιστον ένας με 3 εκ.), δημοσιογράφοι (με μέσο όρο 1,5 εκ.), δεκάδες δικηγόροι, επιχειρηματίες και δεκάδες γιατροί.

Επίσης στις λίστες βρίσκεται και ένας ιερέας με καταθέσεις 500.000 ευρώ. Ανάμεσα στους γιατρούς, τους κατασκευαστές και τους δικηγόρους θα κληθούν να δικαιολογήσουν ποσά και 2-3 ακόμη άνθρωποι της τέχνης, γλύπτες και ζωγράφοι. Περίπου το 90% της λίστας από τη UBS έχει ταυτοποιηθεί μετά τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων. Οι πρώτες 100 κλήσεις έχουν ήδη σταλεί και καθημερινά από το γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων θα περνούν 15 άτομα προκειμένου να καταθέσουν.

Οι πρώτες κλήσεις αφορούν σε καταθέσεις άνω του 1,5 εκ. ευρώ, ενώ θα σταλούν 200 ακόμη κλήσεις για καταθέσεις άνω των 2 εκ. ευρώ. Η λίστα UBS περιέχει ονόματα που ανήκουν στην «υψηλή μεσαία τάξη», η οποία επισημαίνει ότι «υπάρχουν γιατροί που φέρονται να κατέθεταν ακόμη και 200.000 ευρώ την εβδομάδα».

 

Πηγή:  http://nuper.gr (εφημερίδα Spirto)