ΕΠΣ Έβρου: Συζητήσεις για αναβολή του τελικού του Κυπέλλου

Για την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα διεξαχθεί τότε. Αιτία οι δεύτερες σκέψεις που γίνονται μετά την αναβολή της αγωνιστικής δράσης αυτού του Σαββατοκύριακου αλλά και την άτυπη παράταση που δόθηκε στην προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής των κυπελλούχων στην ΕΠΟ.

Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Κυπέλλου της Ομοσπονδίας είχε ζητήσει όλοι οι κυπελλούχοι να δηλωθούν μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι φέτος είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για τον Κυπελλούχο κάθε ΕΠΣ, ώστε να διεξαχθεί αμέσως μετά η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος και αυτό να ξεκινήσει κανονικά τον Μάρτιο. Ωστόσο δόθηκε άτυπη παράταση στις ΕΠΣ να δηλώσουν τους κυπελλούχους τους μέχρι το τέλος του μήνα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και λαμβανομένης υπόψης της αγωνιστικής απραξίας των ομάδων του Έβρου λόγω των των κακών καιρικών συνθηκών αλλά και των αγροτικών μπλόκων, υπάρχουν σκέψεις για αναβολή του τελικού για μερικές ημέρες.

Ο ένας φιναλίστ, ο Έβρος Σουφλίου, έχει δύο εβδομάδες να παίξει ποδόσφαιρο λόγω των αναβολων στην Γ’ Εθνική και το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του ήταν ο ημιτελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου στις Καστανιές, ενώ και η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου δεν έχει παίξει αγώνα μέσα στον Φεβρουάριο αλλά τουλάχιστον αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι της Α’ Κατηγορίας με τον Ορέστη στην Ορεστιάδα.

Φυσικά, για να αλλάξει η ημερομηνία θα απαιτηθεί πρώτα από όλα η σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων, αφενός για να μην διεξαχθεί ο τελικός την προσεχή Τετάρτη, αφετέρου για να οριστεί η νέα ημερομηνία και να δοθεί χρόνος ώστε να υπάρξει η κατάλληλη οργάνωση για να αποτελέσει η αναμέτρηση αυτή μία γιορτή για το ποδόσφαιρο του Έβρου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η έδρα του τελικού θα είναι το «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης.