Θα χορεύουν «σάμπα» στον Έβρο! Ανακοινώθηκαν οι Βραζιλιάνοι σε Εθνικό και Ορεστιάδα!!

Επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και έτσι τόσο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης όσο και ο ΑΟ Ορεστιάδας ανακοίνωσαν τους νέους βραζιλιάνους διαγώνιούς τους, με τους οποίους θα πορευθούν στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Αλαν Καρντόσο, που πρωτοσυστήθηκε στους θρακιώτες φιλάθλους τως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Εθνικού, έκλεισε τελικά στην… Ορεστιάδα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ThrakiSportS που από την περασμένη Τετάρτη έγραψε για αυτήν την αιφνιδιαστική εξέλιξη.

Ο Πλάμεν Κριστόφ πείστηκε ότι του κάνει ο περσινός πρώτος σκόρερ του ισραηλινού πρωταθλήματος και αργά το βράδυ της Δευτέρας υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ήδη έχει δοκιμαστεί στα φιλικά με τον Εθνικό την περασμένη Τετάρτη και Παρασκευή και την Τετάρτη θα κάνει ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα, συμμετέχοντας στην αποστολή της Ορεστιάδας στην Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Ηρακλή.

Ο Καρντόσο θα αντικαταστήσει τον Γκούσταφσον και στην Ορεστιάδα εκτιμούν ότι θα είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση σε σχέση με τον Σουηδό, που θα προσφέρει παράλληλα περισσότερα. Επιπλέον, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που τον θέλουν να «κόπηκε» από τον Σάκη Μουστακίδη πριν ανηφορίσει στον Βόρειο Έβρο, από τον ΑΟΟ έγινε γνωστό ότι θα φανεί στο γήπεδο αν η επιλογή που έκαναν θα στεφθεί από επιτυχία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Εθνικός δεν τον άφησε επειδή δεν τον ήθελε αλλά επειδή δεν άντεχαν οικονομικά το κασέ του, αν και δεν κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σάκης Μουστακίδης φαίνεται ότι πείστηκε από τον δεύτερο βραζιλιάνο που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εθνικού το περασμένο Σαββατοκύριακο και ακούει στο όνομα Γκουιλέν Γκονζάλβες. Ο βραζιλιάνος διαγώνιος, που αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προταθεί πιο πριν στην… Ορεστιάδα, δοκιμάστηκε επί δύο ημέρες και την Δευτέρα υπέγραψε το συμβόλαιό του, που θα είναι και το πρώτο του ευρωπαϊκό.

«Το ΤΑΑ του ΜΓΣ Εθνικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον Ιγκόρ Γκουιλέν Γκονζάλβες. Ο Βραζιλιάνος διαγώνιος θα αντικαταστήσει τον Λούκα Σούλιαγιτς για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Volleyleague», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός, που εκδόθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης και επιβεβαίωσε για πρώτη φορά επισήμως και το προ τριών εβδομάδων αποκλειστικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS περί διαζυγίου με τον Σούλιαγιτς.

«Είναι γεννημένος 4 Ιανουαρίου 1988 στο Σάο Πάολο, έχει ύψος 1.98 δοκιμάστηκε το Σαββατοκύριακο από τον προπονητή μας Σάκη Μουστακίδη, αφήνοντας ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και έτσι το βράδυ της Δευτέρας υπέγραψε το συμβόλαιό του.  Επίσημο ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει στον αυριανό αγώνα κόντρα στον Αρη, μπροστά στο φίλαθλο κοινό της Αλεξανδρούπολης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός.

Πλέον οι διοικήσεις του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας τρέχουν να πληρώσουν τα απαραίτητα παράβολα στην ΕΟΠΕ αλλά και την βραζιλιάνικη ομοσπονδία (υπολογίζονται σε 2.500 ευρώ για κάθε ομάδα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη) ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες και να έχουν κανονικά τα δελτία τους έτοιμα οι παίκτες το απόγευμα της Τετάρτης για να συμμετάσχουν στις αναμετρήσεις της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου.

Στις φωτογραφίες οι δύο βραζιλιάνοι των ομάδων του Έβρου, αριστερα ο Γκουιλέν Γκονζάλβες του Εθνικού σε φωτογραφία που διακινήθηκε από το ΤΑΑ Εθνικός και δεξιά ο Καρντόσο με την φανέλα του ΑΟ Ορεστιάδας σε φωτογραφία του radioevros.