Νέο βαρύ πένθος για τον αθλητισμό της Θράκης… «Έφυγε» ο Κώστας Παπαδαμάκης…

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών, νικημένος από την επάρατο νόσο, ο Κώστας Παπαδαμάκης, ιδιαίτερα γνωστός στην κοινωνία της πόλης της Ορεστιάδας, όπου διετέλεσε και αντιδήμαρχος πέρα από πρώην παίκτης αλλά και διοικητικός παράγοντας του τοπικού Ορέστη.

 width=Καταγόταν από το Σπήλαιο του Τριγώνου αλλά ανδρώθηκε στην Ορεστιάδα, όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και Αντιδήμαρχος. Για μια 10ετία (1957 – 1967) υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ορέστη ενώ για τα επόμενα 30 χρόνια  διετέλεσε παράγοντάς του, είτε με διοικητικό πόστο είτε χωρίς.

Κατά την τετραετία της Γ΄Εθνικής (1994 -1998), με δικιά του πρωτοβουλία ιδρύθηκε Σύνδεσμος Φιλάθλων Ορέστη. «Τα τελευταία χρόνια απογοητευμένος από την πορεία της ομάδας αποτραβήχτηκε απ’ αυτήν αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές του Ορέστη με τους οποίους και είχε ζήσει μοναδικές στιγμές», αναφέρει το μπλογκ των φίλων του Ορέστη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και η ταφή του έγινε στα παλιά Νεκροταφεία Ορεστιάδας. Η οικογένεια του Ορέστη και ιδιαίτερα ο Σύλλογος Παλαιμάχων, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του, εκφράζει προς την οικογένειά του τα θερμά της συλλυπητήρια, ιδιαίτερα στον αδελφό του Πασχάλη, που κι αυτός υπήρξε σημαντικό στέλεχος της ομάδας από το 1957 ως και το 1965.

Στην κεντρική φωτογραφία επάνω (όλες προέρχονταο από το μπλογκ των φίλων του Ορέστη) είναι ο Κώστας Παπαδαμάκης με τον Μίμη Δομάζο, ενώ κάτω υπάρχουν δύο φωτογραφίες από την εποχή που ο εκλιπών αγωνιζόταν με την φανέλα της ομάδας της Ορεστιάδας.

papadamakis-orestis