Διπλή βάφτιση αλλοδαπών τελέστηκε στην Αλεξανδρούπολη

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2015, στο παρεκκλήσιο της Ορθοδοξίας το οποίο βρίσκεται εντός του Ιερού ναού του Αγίου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε διπλή βάφτιση αλλοδαπών συνανθρώπων μας, με την άδεια και την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Το μυστήριο τελέστηκε από τον πατέρα Χαρίτωνα μέσα σε συγκινητικό και κατανυκτικό κλίμα. Το μικρό παρεκκλήσιο διαθέτει ιερό βαπτιστήριον για βαφτίσεις ενηλίκων.

Ο Πάτρικ από την Νιγηρία, ετών 26, και η μικρή από την Αλβανία εντάχθηκαν στην Ορθόδοξη εκκλησία, μέσω του ιερού μυστηρίου της βαφτίσεως, με το όνομα Παΐσιος – Χρήστος και Ραφαηλία αντίστοιχα. Οι νεοφώτιστοι εξεδήλωσαν προ καιρού την επιθυμία τους να συνταχθούν με τον Χριστό και μετά από την επιβεβλημένη κατήχηση το όνειρό τους και η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα.

Φυσικά η παρέα από το εκκλησάκι του οσίου γέροντα Παϊσίου και της Κίνησης Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη τελετή. Άλλωστε το όνομα Παΐσιος δεν επιλέχθηκε τυχαία.

Η Κίνηση Αλληλεγγύης εύχεται ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να τους ελεεί, η ζωή τους να είναι ευλογημένη και οι Άγιοί τους να τους προστατεύουν. Οι δε ανάδοχοί τους (Ανέστης, Σταύρος και Σωτήρης) να είναι πάντα άξιοι.

 width=
 width=
 width=
 width=
 width=
 width=
 width=

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com