Πρωτοχρονιά χωρίς ρεύμα για χωριά της Σαμοθράκης και χωρίς νερό για την Αλεξανδρούπολη 

Μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκαν την Πρωτοχρονιά στη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με τον ιστότοπο alexpoli.gr, στο βόρειο τμήμα του νησιού από νωρίς το πρωί της Παρασκευής παρατηρήθηκαν συνεχώς διακοπές κάθε λίγα λεπτά ενώ δεν ήταν και η τάση σταθερή. Χειρότερη ήταν η κατάσταση στο νότιο τμήμα του νησιού όπου πολλά νοικοκυριά είχαν πολύωρη διακοπή. Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι η βλάβη έχει να κάνει με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους που έπνεαν στο νησί, καθώς επισήμως η ΔΕΗ δεν έχει ανακοινώσει τι ακριβώς συνέβη.

Χωρίς νερό η Αλεξανδρούπολη 

Χωρίς νερό έμειναν για λίγες ώρες το πρωί της Πρωτοχρονιάς κάτοικοι σε τμήμα του κέντρου της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με το thrakinea.gr.

Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη ήταν η αφορμή για τις πρώτες (εύλογες) γκρίνιες και τα πρώτα παράπονα της χρονιάς. Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΑ αποκαταστάθηκε μετά από λίγες ώρες και εκτιμάται ότι οφείλονταν στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στην πρωτεύουσα του Έβρου. Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της πρώτης μέρας του 2016 το θερμόμετρο έκανε “βουτιά” στους -11 βαθμούς κελσίου.