Το pregame του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με μια πολύ σημαντική αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία του 2016 και του δεύτερου γύρου ξεκινάει ξανά το πρωτάθλημα της Super League.

O φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό αλλα στην ζώνη του υποβιβασμού σχεδόν από την αρχή του πρωταθλήματος Πανθρακικός αντιμετωπίζει στην Τρίπολη τον ντεφορμέ Αστέρα Τρίπολης τον τελευταίο μήνα και στοχέυει σε ένα ακόμα εκτός έδρας αποτέλεσμα μετά τις ισοπαλίες σε Θεσσαλονίκη σε Τούμπα και Καυταντζόγλειο και την νίκη στο Περιστέρι (15:00 LIVE ThrakiSportS).

O Πανθρακικός μετά και την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναικού στο φινάλε του πρώτου γύρου, που ήταν και η πρώτη του την φετινή περίοδο στην Κομοτηνή, έδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει «ξυπνήσει». Παρά όμως την μεγάλη αυτή νίκη παραμένει προτελευταίος στην βαθμολογία με 11 πόντους, , στο -5 απ’ τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό που έχουν 16, και -6 από την Ξάνθη που έχει 17, πράγμα που δείχνει ότι ο Πανθρακικός δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει πάλι εκτός έδρας στην Βέροια αυτήν τη φορά, θέλει βαθμό ή βαθμούς στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που με τις τέσσερις συνεχείς ήττες έπεσε έβδομος με 21 βαθμούς.

Ο Ελευθερόπουλος μπορει να υπολογίζει για το παιχνίδι τους Ιγκόρ, Βάλτερ και Ηλιάδη, ενώ θα στερηθεί τους τραυματίες Τζάνη που χάνει τη σεζόν και τον Μπαικαρά που έχει ένα πρόβλημα στο δάχτυλο του ποδιού.

Εκτός έδρας ο Πανθρακικός είναι καλύτερος από ότι στην Κομοτηνή (6 βαθμοί εκτός, 5 εντός), έχοντας μια νίκη, 3 ισοπαλιες και 3 ήττες, αήττητος για 3 αγώνες (τελευταία ήττα από τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα με 2-0).

Στο χειρότερη στιγμή της χρονιάς βρισκεται ο κουρασμένος από τα ευρωπαικά παιχνίδια και την έναρξη της προετοιμασίας του πολύ νωρίς Αστέρας Τρίπολης, που αν και προέρχονται από τέσσερις σερί ήττες (Ολυμπιακός, Παναθηναικός, Βεροια εκτός, Ηρακλής εντός έδρας) σήμερα φαντάζει το απόλυτο φαβορί κόντρα στον Πανθρακικο.

Ο Στάικος Βεργέρη ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Σανκαρέ, Κουρμπέλη, Μπερτόγλιο, Κοσίτσκι και του Μάσα μου έμεινε ξαφνικά εκτός αποστολής.

 Στην φετινή σεζόν ο Αστέρας δεν δείχνει τόσο δυνατός στην έδρα του όσο τα προηγούμενα χρόνια, με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, πράγμα που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο πάντα επικίνδυνος Πανθρακικός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Ωστόσο η προιστορία δεν ευνοεί την ομάδα της Κομοτηνής που σε 11 συνολικά παιχνίδια στην Α’ Εθνική έχει μόλις μια νίκη, πέντε ισοπαλίς και πέντε ήττες από τους Αρκάδες. Στην Τρίπολη τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα όπου σε πέντε αγώνες έχει μόλις μια ισοπαλία (0-0 τη σεζόν 2008-09) και τέσσερις ήττες με τέρματα 2-7. Την περσινή περίοδο ο Αστέρας επικρατησε με 2-1 στην Τρίπολη, ενώ φέτος για την 1η αγωνιστική επικράτησε πάλι με 0-2 στην Κομοτηνή.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τον Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας) και τον Πυλαρινό (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Φουκάκης (Ηρακλείου)

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ