Τραπέζωμα Γκιρτζίκη στους προέδρους Ενώσεων από Χαλκιδική και Σέρρες μέχρι Έβρο! Αίσθηση από την απουσία της ΕΠΣ Ξάνθης!!!

Συνάντηση «κορυφής» είχε την Κυριακή ο Ξανθιώτης πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης, που μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2016, έχει ξεκινήσει (όπως έχει κάνει ήδη και το αντίπαλο στρατόπεδο) συναντήσεις με προέδρους Ενώσεων.

Μια τέτοια πραγματοποιήθηκε λοιπόν και το μεσημέρι της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου σε γνωστή ταβέρνα της Καβάλας, οπού το παρών έδωσαν πρόεδροι και εκπρόσωποι έξι Ενώσεων της ευρύτερης περιοχής από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Συγκεκριμένα, στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών και Χαλκιδικής που συζήτησαν με τον Ξανθιώτη παράγοντα για τα ζητήματα που υπάρχουν, ενώ παράλληλα του εξέφρασαν την στήριξη τους προς το πρόσωπο του και ότι θα είναι στο πλευρό του στις επερχόμενες εκλογές.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της ΕΠΣ Ξάνθης παρότι μετά την παρουσία της Εθνικής Ελπίδων, και γενικότερα την βοήθεια που προσέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ προς την Ένωση της πατρίδας του, οι σχέσεις των δύο πλευρών έδειξαν πως πλέον έχουν εξομαλυνθεί, ενώ και με την παρουσία του Γιώργου Γκιρτζίκη στα Πηγάδια στην αναμέτρηση με την Βέροια φάνηκε πως έχει επέλθει “ειρήνη” και στις σχέσεις με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιρτζίκης είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΠΟ ως εκπρόσωπος της ΕΠΣ Ξάνθης και για να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος και μάλιστα για πρόεδρος, θα πρέπει να λάβει την σχετική στήριξη, εναλλακτικά από κάποιαν άλλη ΕΠΣ.

Βέβαια η απουσία του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη (που ήταν αντίπαλος του Γκιρτζίκη στις εκλογές για την ΕΠΣ Ξάνθης) χαρακτηρίζεται ως «δικαιολογημένη» καθώς είναι άρρωστος και η παρουσία του ήταν πράγματι αδύνατη στην συνάντηση. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στο ThrakiSportS αυτόπτες μάρτυρες της «μάζωξης» που έγινε στην Καβάλα, υπήρξε ενόχληση του προέδρου της ΕΠΟ για το γεγονός πως δεν παραβρέθηκε έστω κάποιος άλλος εκπρόσωπος της Ένωσης στην συνάντηση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η ΕΠΣ Ξάνθης ήταν απούσα και απο το τραπέζι της κίνησης της “αντιπολίτευσης” που πραγματοποίησε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, όπου επίσης είχε προσκληθεί αλλά είχε απουσιάσει, μια απουσία που επίσης είχε κριθεί και τότε «δικαιολογημένη». Είναι προφανές ότι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης δείχνει μια ουδέτερη στάση την δεδομένη στιγμή, κρατώντας σιγή ιχθύος για το σε ποιανού το πλευρό θα βρεθεί στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι οι εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου θα γίνουν με νέο καθεστώς. Κάθε Ένωση από τις 55 έχει τρεις ψήφους (και όχι μία) ενώ επίσης και οι 16 ομάδες της Super League θα έχουν από μία ψήφο (σημαντική παράμετρος). Σύνολο: 181. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50%+1, εκτός αν υπάρχει θέμα με κάποια ΕΠΣ (διαθέτει δηλαδή διοίκηση πρωτοδικείου και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ), οπότε ο αριθμός των ψήφων μειώνεται. Τέλος, να σημειωθεί ότι η φωτογραφία είναι αρχείου, από το τραπέζι που είχε παραθέσει στους εκπροσώπους των Ενώσεων ο Γ. Γκιρτζίκης την παραμονή της θριαμβευτικής εκλογής του στην προεδρία της ΕΠΟ.